Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Poważane" kremy matujące nie pomagają - jakich mogę jeszcze spróbować?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-07-06, 13:23   #7
chimay
Zakorzenienie

Dot.: "Poważane" kremy matujące nie pomagają - jakich mogę jeszcze spróbować?

Cytat:
Napisane przez Brykacz Pokaż wiadomość

Próbowałem kiedyś jakiegoś pudru - nie pamiętam czy był na bazie krzemionek - ale było widać, że mam na twarzy puder i czułem podrażnienie na twarzy, nawet trochę swędziało z biegiem dnia

Testowałem - matuje faktycznie świetnie i właściwie do końca dnia nie było śladu po błyszczeniu, ale u mnie bardzo ściągało skórę i w efekcie po godzinie-dwóch czułem już suchą i swędzącą skórę w zagięciach nosa, wręcz było widać, że zaczyna się tam łuszczyć - z czym normalnie nie mam problemów
No niestety tak się będzie działo zawsze, jeśli masz mocno przetluszczającą się skórę. Czyli taka, która świeci się i jest pokryta sebum po powiedzmy pół godzinie od umycia i świecenie to sie pogłębia z czasem. Takiej cery nie da się uczynić normalną na 8 godzin czy cały dzień. Jeśli coś działa, to z reguły jest też agresywne i mocno ingeruje w pracę skóry (dlatego właśnie działa).
Druga kwestia jest taka, że tłusta cera produkuje sama wystarczająco dużo sebum i nakładanie na nią kremu to dokładanie jej dodatkowej warstwy tłuszczu.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując