Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Staraczki 2019, cześć 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-07-06, 14:34   #522
ulotnamelodia
Rozeznanie

Dot.: Staraczki 2019, cześć 6

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie jestem pewna czym one się różnią.
W opisie, który mi dał jest napisane, że to nowoczesna metoda, małoinwazyjna. W trakcie badania za pomocą cienkiego cewnika podawany jest kontrast w postaci delikatnej pianki. Pod USG wtedy ogląda się jamę macicy i jajowody. W przypadku ograniczonej drożności istnieje możliwość ich przepłukania i udrożnienia. Badanie wykonuje się przed owulacją aby móc w tym samym cyklu podjąć starania.
Badanie kosztuje 1200 zł wiadomo, jak bezbolesne i nowoczesne to tanie nie będzie. ale na to bolesne na pewno się nie zdecyduje, jestem panikarą i na samą myśl o tym się trzęsę

Masz rację, zabieram się za to jak najszybciej.

dziękuję

Przeliczyłam sobie, że za te badania w diagnostyce zapłacę 900 zł. wkurzyłam się i zapisałam do gina w medicover i będę żądać skierowania na nie. jestem klientką medi od 2013 r. i wcale nie korzystam z tych badań, a ile kasy już na tą głupią kartę poszło. będę sępić i żebrać o nie. powiem, że nie mam okresu, tyję i wypadają mi włosy i ma mi dać skierowanie i koniec. jak myślicie jaka będzie reakcja?
na pewno oddzielnie muszę zrobić AMH, ale np posiewy już są w zakresie mojej karty

Niestety badanie jest mega drogie w klinikach. U mnie lekarka od razu powiedziała, że mogę wykonać je poza dużo taniej i wystawiła mi skierowanie. Załapałam się idealnie na termin w szpitalu w następnym cyklu, więc nie płaciłam nic. Miałam równolegle umówiony termin prywatnie na SonoHSG za 650 zł komercyjnie w innym szpitalu. Jeśli chodzi o badania zwróć tylko uwagę ile muszą być ważne, u mnie po miesiącu trzeba by było powtarzać posiewy, więc sobie to dobrze rozplanuj z wizytą i ewentualnym zabiegiem . Jeśli chodzi o sępienie to też przysępiłam . Wyłożyłam kawę na ławę, dałam karteczkę z wymaganymi badaniami i powiedziałam, że idę do szpitala na zabieg i co może niech przepisuje i robi od razu na wizycie. Powodzenia!

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez NotreDame Pokaż wiadomość
Super, że jesteś zadowolona
Mam nadzieje, że zajmie się Wami skutecznie

Dziewczyny jak test można zrobić 10 dni od owu, to mogę zrobić w 10 dniu od owu, czy to ma być 11?
W sensie, ze jak miałam owu teoretycznie w sobotę w zeszłym tygodniu to testować jutro czy w środę?
Ostatnie przytulanki były w piątek.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ciężko doradzić jak zawsze widzi się biel na teście :P. Na niektórych jest informacja, że wyłapują na 4 dni przed @, więc ewentualnie tym bym się sugerowała. Trzymam kciuki!
ulotnamelodia jest offline Zgłoś do moderatora