2020-07-25, 21:54
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nienawidzę swojej twarzy.
Cytat:
Napisane przez frogface
Mam obsesję na punkcie tego, jak źle wygląda twarz. Nie akceptuję jej. To mój największy kompleks. Uważam, że moja twarz jest najbrzydszą częścią mojego ciała. Mam brzydki, masywny kształt twarzy, duży i krzywy nos, asymetryczny uśmiech i dziwną mimikę. Wstydzę się tego, jak wyglądam. Nie lubię spoglądać na swoje odbicie w lustrze. Nie cierpię tego, jak wychodzę na zdjęciach czy filmach. Czuję złość i zazdrość względem innych dziewczyn (często moich koleżanek), które zostały tak szczodrze obdarzone przez naturę pięknymi buziami. Uroda pomaga w życiu. Ładnym ludziom podświadomie przypisujemy same pozytywne cechy. Ładni ludzie mają więcej uroku osobistego, przez co łatwiej zaskarbiają sobie sympatię innych. No i oczywiście łatwiej znajdują sobie partnerów - to właśnie swój nieatrakcyjny wygląd obwiniam za to, że jeszcze nigdy nie miałam chłopaka...
Dobija mnie to, jak wyglądam. Myślę sobie, że jeśli kiedyś mnie będzie stać, to pójdę na operację i zmniejszę oraz wyprostuję sobie ten pieprzony nos. Ale do tego jeszcze długa droga, którą muszę jakoś przetrwać. Ciężko żyje się, czując obrzydzenie względem własnej twarzy. Jak to przetrwać? Czy któraś z Was zmagała się kiedyś z podobnym problemem? Nie wiem, co mogłoby mi pomóc, żeby poczuć się trochę lepiej we własnej skórze. Może mogłabym zmienić już coś teraz, np. fryzurę? Ale nie mam za bardzo pomysłu. Jestem tak zdesperowana, że mogę wysłać komuś na priv swoje zdjęcia, żeby ocenił obiektywnie mój wygląd i doradził coś mądrego. 
|
jest wiele metod aby poprawic swoj wyglad jeden z nich to oczywiscie makijaz ,moze powinnas udac sie do jakiejs doswiadczonej wizazystki ktora pokaze ci jak podkreslic twoje atrybuty bo zapewne takie masz a koncetrujesz sie na negatywach(co jest zrozumiale)oczy ,wlosy to naprawde duzo daje do urody
czasami wydaje nam sie ze cos jest nie do zaakceptowania a ludziom z boku cos zupelnie innego rzuca sie w oczy
zgadzam sie z toba ze uroda jest wazna i duzo pomaga ,na szczescie w dzisiejszych czasach jest wiele metod ktore pomagaja uzyskac dobry efekt bez operacji plastycznej np kwas hialuronowy(nawet nos mozna skorygowac ta metoda czy ksztalt twarzy
wyslij mi zdjecie to ci uczciwie powiem co jest nie tak wedlug mnie
Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2020-07-25 o 22:03
|
|
|