Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brwi -problem
Wątek: Brwi -problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-07-31, 09:09   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Brwi -problem

Cytat:
Napisane przez SzymonLis1 Pokaż wiadomość
Cześć,mam pewien bardzo frustrujący problem z moimi brwiami.Mianowicie są one bardzo niesforne,a dokładniej mam na myśli to,że za każdym razem,gdy je dotknę po prostu mi się one "rozwalają"(nawet nie wiem jak to nazwać). Jest to bardzo irytujące,ponieważ nawet,gdy ściągam koszulkę muszę uważać,by ich nie dotknąć bo w sekundzie są one na maksa rozczochrane i po prostu wyglądam źle.Codziennie rano,gdy wstaje używam grzebyczka,wyczesuje je i jest ok,lecz tak jak wspomniałem każdy ruch w ich stronę powoduję to,że są od razu messy.Dodam,że mam je dość ogarnięte tzn. wydepilowane i przycięte.Słyszałem,że utrwalanie woskiem bezbarwnym było by jakimś tam rozwiązaniem,lecz nie bardzo wiem gdzie taki kupić i w jaki sposób to ma zadziałać.Chciałbym na zawsze spowodować by w końcu te brwi były bardziej sztywne i utrwalone,a nie męczyć się i poprawiać je grzebykiem co chwile.
Tak, wosk to dobre rozwiązanie dla takich brwi. Sama mam podobne i też używam tylko bezbarwnych wosków w kredce. Niestety oferta rynkowa jest słaba. Kiedyś Catrice miało dobrą, tanią kredkę, ale ją wycofali. Obecnie najczesciej kupuję KIKO . Do takiej kredki potrzebna jest też temperówka.
Tylko że oczywiście taki wosk to nie jest jakiś beton, że przy wielokrotnym ściąganiu ciuchów przez głowę te brwi będą cały czas trzymać ten sam kształt. Ale nic lepszego nie wymyślono. Żele do brwi odradzam, przy sztywnych i twardych włoskach nie robią zupełnie nic.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując