Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Operacje nosa - zbiorczy! cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-08-11, 19:10   #3511
byc1piekna
Raczkowanie

Dot.: Operacja nosa w Trojmiescie-gdzie?

Cytat:
Napisane przez AgaWuuuu Pokaż wiadomość
Mozesz przyjmowac bez problemu i Rutinoscorbin i Aescin nawet i rok. Sa pacjenci ktorzy przyjmuja wiele miesięcy/lat z różnych powodow. Aesin to suplement typowo ziolowy. Ja przyjmowalam bardzo dlugo i mialam tylko lekkie zolte zasinienia ktore zeszly po 4 dniach. Po 10-14 dniach normalnie "wrocilam do zycia" Arnika do uzytku zewnętrznego to dopiero po zdjeciu gipsu. Mozesz zaopatrzec sie w Arnike do picia przed (do zaparzania) warto lykac wit C jako ze nadchodzi rowniez sezon grypowy.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:29 ----------

Oczywiscie jak masz wątpliwości to możesz napisac meila/zadzwonic do swojego lekarza. Jak nie wezmiesz tych suplementow tez sie nic nie stanie. Moze beda większe siniaki i wieksza opuchlizna ale to tez nic zlego.

Gdzieś wyczytałam,że ten aescin na obrzęki to nie ma potrzeby brać dużo przed, że tak powiem "na zaś". "Profilaktycznie można stosować na minimum 16 godzin przed zabiegiem chirurgicznym."-co przed chwilą doczytałam. Ale pamiętam,że ktoś na innym forum pisał,że to tak jakby zszywać ranę,której jeszcze nie ma.

Ogólnie ja biorę tylko rutinoscorbin i nic więcej. Ale myślałam aby po zabiegu zacząć brać aescin.
byc1piekna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując