2020-08-11, 19:10
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja nosa w Trojmiescie-gdzie?
Cytat:
Napisane przez AgaWuuuu
Mozesz przyjmowac bez problemu i Rutinoscorbin i Aescin nawet i rok. Sa pacjenci ktorzy przyjmuja wiele miesięcy/lat z różnych powodow. Aesin to suplement typowo ziolowy. Ja przyjmowalam bardzo dlugo i mialam tylko lekkie zolte zasinienia ktore zeszly po 4 dniach. Po 10-14 dniach normalnie "wrocilam do zycia" Arnika do uzytku zewnętrznego to dopiero po zdjeciu gipsu. Mozesz zaopatrzec sie w Arnike do picia przed (do zaparzania) warto lykac wit C jako ze nadchodzi rowniez sezon grypowy.
---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:29 ----------
Oczywiscie jak masz wątpliwości to możesz napisac meila/zadzwonic do swojego lekarza. Jak nie wezmiesz tych suplementow tez sie nic nie stanie. Moze beda większe siniaki i wieksza opuchlizna ale to tez nic zlego.
|
Gdzieś wyczytałam,że ten aescin na obrzęki to nie ma potrzeby brać dużo przed, że tak powiem "na zaś". "Profilaktycznie można stosować na minimum 16 godzin przed zabiegiem chirurgicznym."-co przed chwilą doczytałam. Ale pamiętam,że ktoś na innym forum pisał,że to tak jakby zszywać ranę,której jeszcze nie ma.
Ogólnie ja biorę tylko rutinoscorbin i nic więcej. Ale myślałam aby po zabiegu zacząć brać aescin.
|
|
|