Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zabobony/ głupie rady żywieniowe i inne teorię z tyłka [emoji23]
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-08-11, 22:21   #8
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88062284]O tak, jak mogłam zapomnieć, po jajkach tez absolutnie nie można pić wody. Po naleśnikach nie kojarzę, ale pewnie też, bo to obiad, a kto do obiadu pije wodę, chyba jacyś barbarzyńcy. Do śniadania musi być kakao (dziecko czemu Ty mu kakao nie zrobisz do śniadanka?? Znowu ta woda? Dziecko czemu Ty mu herbaty do kolacji nie zrobisz? Znowu ta woda? Żołądek go rozboli). Na noc oczywiście tez jest lista zakazana, między innymi jajka i ogórki. To jest wręcz fascynujące, ta zgodność tego pokolenia w sprawach żywienia, myślałam, ze tylko moja babcia jest taka szalona XD

Jeden plus jest taki, ze do kompotu nie dodaje cukru. Po wielu bataliach i tłumaczeniu zdołałam jej przetłumaczyć żeby nie słodziła dziecku napojów i żeby nie dodawała kostek rosołowych do zupy. Po tylu latach się okazało, ze można zrobić pyszna zupę na ziołach, warzywach, ewentualne mięsie, a nie na sztucznej kostce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE][emoji2] bywały czasy, kiedy.moja córka przed spaniem jadła ogórki kiszone popite zimnym mlekiem. Na szczęście nikt nam nie ingeruje w jadłospis 🤪

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując