Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozrzutny mąż.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-08-13, 10:00   #57
edan84
BAN stały

Dot.: Rozrzutny maz

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Zakładając zdrowe zmysły to raczej nikt by nie robił afer o cotygodniowego hot doga bo kazdy może miec swoje drobne nawyki które lubi. Tutaj zderzają się z ilością.
Wszystko z przebitką, w najdroższych wersjach (bo nie w sklepie tylko koniecznie na straganie pod diabelskim młynem). Nie wiem, 0,5 litra coli w Biedronce kosztuje pewnie z 2,5-3 zł, na stacji chyba koło 4-5. Przebitka 60-80%. Zakupowe ciuchy które niczemu nie słuzą i które trzeba powtarzać bo nie ma się w co ubrać. To samo elektropierdoły tylko tu może nie ma przymusu powtórki z rozrywki bo nic nikomu się nie stanie jak brelok do kluczy nie zrobi prania.

Przedyskutować powinni priorytety. Czy on tak naprawdę chce budować ten dom ?
Ogólnie np. tysiąc miesięcznie , czyli 12 rocznie, po roku by mieli urządzoną kuchnię. Jak się chcą z tym krochmalić do 90-tki siedząc na kartonach i przykładając po 4 pustaki na etap progresu to jego metoda oczywiście jakiś sens ma.
Mnie w tym wszystkim uderza że ona ma na głowie jak sobie dac radę a on jak sobie zrobić dobrze. Na tym się nie da zbudować satysfakcjonującego związku dla obu stron.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Wiadomo piszesz pół żartem. Pół żartem zatem.
I wszystko wina rodziców mówią dorośli ludzie którzy dawno już za siebie decydują.
Jak Cię stać stołuj się na mieście ile zechcesz. Jak Cię nie stać Ty wybierasz. Ale nie ma co mieszać do tego domu rodzinnego gdzie rodzice przykładowo rozsądnie zarządzali budżetem do tego nie chcieli jadania w fast foodach.
Idąc tym tokiem rozumowania wychowując dzieci w duchu ekologicznym wyrosną całe pokolenia marnotrawienia. Raczej nie o to chodzi.

Zresztą jakby Twoi starsi nie zarządzali kasą po swojemu to i na podróże moglibyście nie mieć.
12 tys = urządzona kuchnia?? W jakim świecie?
W tamtym roku urządzałam kawalerkę z niezbyt duzym aneksem kuchennym. Zmywarka - 3 tys. Piekarnik - kolejne 3 tys. Płyta indukcyjna - 2.5 tys. Okap - 500 zł. Bateria kuchenna + zlew - 1.5 tys. Lodówka - 3 tys.
A jeszcze trzeba zrobić zabudowę, naczynia, sztuce, mikrofala, wieszaki, etc.
12 tys to nie wiem na co ma starczyć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując