2020-08-17, 08:16
|
#241
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 22 108
|
Dot.: Zabobony/ głupie rady żywieniowe i inne teorię z tyłka [emoji23]
Cytat:
Napisane przez Ava_
Kosmos jak Was czytam. U mnie w dzieciństwie nie było żadnych kompotów, żadnych przetworów. Jeśli już to kupne. Dopiero teraz mam swój ogród, z wiśnia, śliwkami, truskawkami i jeżynami. Jak tylko owoce się pojawia to jem je na surowo, ewentualnie wrzucam do owsianki. Teściowa jak zobaczyła to obrodzenie to już leciała pożyczyć mi maszynę do usuwania pestek, podrzuciła przepisy na dżemy i przetwory. Zobaczyłam, ze dodaje się np kg cukru i zrezygnowałam z miejsca. Co ja niby z tym potem zrobię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Możesz robić bez cukru, powidła.
Zwłaszcza ze śliwek, u nas nigdy się nie dodawało cukru do powideł z węgierek i ja co roku takie robię.
Węgierek nawet nie trzeba bardzo długo gotować, inne owoce jednak będą wymagały więcej czasu.
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------
Cytat:
Napisane przez chimay
Dokładnie tak, to wynika z mniejszej lub większej zawartości kukurbitacyn, a nie od nieobierania, obierania lub jego kierunku.
|
Zjadam tony ogórków gruntowych i powiadam wam ,
kierunek obierania robi różnicę.
Od białego do ciemnego, w druga stronę robi ogórki gorzkawe.
__________________
Cava
Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
|
|
|