Poczucie winy
Witam was serdecznie
Chcialabym sie z wami podzielic moimi uczuciami ktore czasami doprowadzaja mnie do lez. Moi rodzice (zwalszcza Mama) bardzo sie o mnie troszczyla, chciala mi zapewnic wszystko po mimo ze ledwo co wiazalismy koniec z koncem - prywatna szkola, zajecia taneczne po szkole, bio jedzenie i tak dalej. W pewnym momencie ojciec stracil prace, nasze mieszkanie bylo w srodku remontu i okazalo sie ze wogole nie mamy pieniedzy. Szybka decyzja, ojciec wyjechal za granice na 8 lat, ja mialam wtedy z 9 lat. Moja wiez z ojcem calkowicie sie rozplynela, do dzisiaj nie jestesmy w stanie jakos pogadac czy sie przytulic, jakby byl dla mnie dalekim znajomym. Niestety moi rodzice nigdy nie mieli talentu do oszczedzenia czy wogole wiedzy na ten temat. Dlatego do dzisiaj im sie nie przelewa.
I tutaj pojawia sie to uczucie z ktorym nie moge sobie poradzic, czuje poczucie winy w stosunku do nich ze juz jestem dorosla i nie moge im pomoc finansowo. Chcialabym zeby moi rodzice mogli gdzies pojechac na wakacje nad morze, isc do restauracji.. Czuje ze ich w Jakis sposob zawiodlam, ze tyle dla mnie zrobili a ja nie moge im Teraz pomoc. Wyjechalam za granice, studiuje i pracuje ale nie zarabiam na tyle zebym mogla im cos wyslac.
Strasznie mnie to przytlacza, czy ktos ma moze podobne uczucia?
Dziekuje za kazda odpowiedz
Pozdrawiam
|