Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy to był gwałt? Jak powiedzieć chłopakowi?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-08-21, 09:11   #143
cava
Zakorzenienie

Dot.: Czy to był gwałt? Jak powiedzieć chłopakowi?

Cytat:
Napisane przez blue_fox Pokaż wiadomość
Ze swojego doświadczenia również potwierdzam, że gdy napaść seksualna jest ze strony osoby, którą się zna i której się (niestety) ufa, to szok jest tak olbrzymi, że paraliżuje, a w głowie kołacze się myśl "Nie, to nie może się dziać! On tylko się droczy, straszy, zaraz przestanie!" Czytałam kiedyś statystyki opracowane przez psychologów, którzy zgadzali się co do tego, że większość gwałtów to są te ze strony osób znanych ofiarom, często w domu ofiary lub w innym miejscu gdzie często bywa, sprawca również.
I że gwałt to nie tylko szarpanina i krzyki.

Nie tylko.
Wielu ludzi po prostu tak reaguje na każde niespodziewane zagrozenie.
napadł mnie kiedyś pies- stanęłam jak słup soli i ani me, ani be.
Nie boję sie psów, ani w ogóle zwierząt, nie mam żadnej fobii
Kuriozalnie, jak obcy pies napadł mojego psa, to rzuciłam się do walki jak lwica. Żadnego paraliżu.

Szłam sciezka miejskim laskiem skracajac sobie droge , podbiegł do mnie z tyłu jakiś chłopak i uszczypną mnie w pupę pod spódnica i najpierw sam satnął jak słup soli i zamarł z przerażenia, a potem dopiuero uciekł.
Stanełam jak słup soli, a gardło miałam tak ścisnete i sparalizowane, ze potem mnie bolał cały przełyk przed 2-3 dni. Nie bylabym w stanie krzyczeć ani sie bronić, nie byłam w stanie nawet oddychać.
A on mi nic w sumie nie zrobił i w dodatku sam wygladał na tak samo przerazonego jak ja.

No tu już tez widze reakcję wizażanek:
- jak mogłaś ubrac spódniczkę ledwo za pupe i wejśc do lasku gdzie miejskie ploty mówiły, ze tam grasują zboczeńcy, jak mogłaś nie uciekać jak tylko zauwazyłaś ze ktoś Cie najpierw wyprzedza, potem zawraca, potem idzie za tobą.

Twoja wina, sama chciałaś, było jeszcze majtki zdjąć.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora