2020-08-24, 18:08
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
Napisane przez ciri15
Czy aby na pewno chodzi o stricte nauczycielska pracę, tzn z dziećmi, nauke, wychowywanie, zabawę, czy raczej może atmosfera i wymagania dyrekcji nie bardzo? Bo jakoś w innych przedszkolach chyba nie mają rotacji pracowników co pół roku?
Mam koleżankę przedszkolankę, zmieniała pracę właśnie z uwagi na atmosferę tworzona przez szefostwo, raz przez dojazdy, a nie przez pracę z dziećmi, również niepełnosprawnymi. Dzieci są wszędzie takie same akurat i to co z nimi trzeba zrobić też.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ja jestem po pedagogice. Pracowałam zarówno z dziećmi jako nauczyciel jak i na kasie. W obecnej chwili wybrałabym kasę jakbym musiała, chociaż to nie tak, że pracy z dziećmi nie lubię. Po prostu ja jak pracuję to daję z siebie całą siebie (a żeby dawać z siebie całą siebie to potrzebuje na to sporo czasu oraz funduszy w przypadku pracy z dziećmi). Nie byłabym typem nauczyciela, który w obecnej chwili wyśle linka do yt i wolne. I uważam, że wynagradzanie takich osób na poziomie najniższej krajowej oraz utrudnianie im pracy całym sobą, bo brak funduszy na więcej, jest nie na miejscu. I serio nie ważne czy ktoś dopiero zaczyna czy już pracuje 20 lat w jednej firmie. Jeżeli ktoś się przykłada do pracy, to powinien być wynagradzany lepiej niż taki co się do niej nie przykłada a w tej branży tylko staż i doświadczenie mają znaczenie przy podwyżkach czy premiach.
W ostatniej pracy (nie w placówce jako nauczyciel) dostałam premię już po pierwszym miesiącu pracy, bo szefowa zobaczyła, że daję z siebie 120%. A po 3 miesiącach już rozmawiałyśmy o podwyżce. I tak bym chciała być traktowana. A w placówce nie ma na to najmniejszych szans.
Więc ja nie będę pracowała w miejscu, które nie docenia mojego zaangażowania, chyba, że będzie mi groziło skończenie pod mostem.
Może typ, o którym piszecie, że ma wywalone jajca na dzieci, byleby ciepła posadka była, byleby odwalić na odpiedol, może taki typ się odnajduje w takiej pracy, ja nie.
|
|
|