2020-08-24, 19:40
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
Napisane przez TygrysEuropy
Andra, to co pisze i wyrwanie z kontekstu może rzeczywiście wydawać się śmieszne ale już jako całość niekoniecznie. Odnoszę się do dochodu podstawowego, fakt w dzisiejszej rzeczywistości, może łączyć to się z pracą na czarno, ale w przyszłości gdy pieniądz papierowy zastąpi cyfrowy wtedy kombinować już nie będzie można. Podam przykład Hiszpanii, na konto każdego ma wpłynąć nie mniej niż 470 euro miesięcznie. Ktoś pracuje i na wpływy większe nie otrzymuje nic, ktoś ma równowartość, nie otrzymuje również nic, ktoś zarobi 400 ruti otrzyma '' dotacje'' 70 euro, ktoś zarobi 300 otrzyma dodatek 170, iny nie zstobi nic otrzyma z budżetu całość 470. Na tej zasadzie to funkcjonuje, i cyfrowy pieniądz wykluczy pracę na czarno i wynagrodzenie pod stołem. Wszystko będzie jawne.
|
I serio wierzysz, że ludzie sobie nie wymyślą własnej nowej waluty? I nie obalą waluty, której 80% posiada jakiś Bill Gates czy inny Elon Musk? Ok, dostaną ten zasiłek i do niczego on się im nie przyda, bo w większości miejsc ludzie będą potrzebowali normalnych pieniędzy, za które da się cokolwiek załatwić. Ciężko jest coś załatwić za 470e. I wtedy wszystko będzie na czarno.
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------
Ej tak z ciekawości sprawdziłam sobie w google ile jest pieniędzy na całym świecie i trafiłam na coś takiego, to jest przerażające 
http://lepiejnizwbanku.pl/ogolna/dlu...y-wirtualnych/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|