Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-08-25, 22:52   #2113
staska_stasia
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
No nie wiem mowie ja nie mam nic przeciw jak ktos dostaje dodatek za prad ale nie uwazam tego za obowiazek pracodawcy. Co innego jakis sluzbowy sprzet. Rachunki trzeba placic a tak jak bylo pisane czasem oszczedza sie na czyms innym. Tak swoja droga jak zapewnia w pracy kawe to moze zwrot za kawe pita w domu? Nie no az takich absurdow tu chyba nikt nie proponuje tak tylko mowicie jak jest

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tylko bez kawy można pracować. Ktoś wypije 3, bo lubi, a ktoś w ogóle, bo nie lubi. Bez prądu się nie da. Tak samo jak pracownik jedzie w podróż służbową prywatnym samochodem- przysługuje mu zwrot za paliwo. Równie dobrze można przecież powiedzieć, że podczas HO korzysta z własnych zasobów prądu. Niezależnie od ilości wypitych kaw czy zjedzonych posiłków, Kowalski i Nowak, pracując tyle samo godzin na sprzęcie tej samej jakości, w domu czy w biurze wykorzysta tyle samo prądu na cele związane wyłącznie z pracą (czyli podpięcie kompa do prądu).
Pół biedy, jak jest jeden komputer, ale mój brat na HO korzysta z dwóch i do jednego ma dodatkowy monitor.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując