2020-10-01, 16:11
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Cytat:
Napisane przez amillia
Obejrzałam, bo lubię takie klimaty, ale ogólnie sprawa mnie nie porwała, nic w niej w sumie tajemniczego nie ma, od samego początku można się domyślić co się stało i dlaczego. Tym niemniej smutna i szokująca sprawa.
|
Sprawa zamordowania rodziny przez Chrisa Wattsa była bardzo medialna, więc trochę filmów na ten temat oglądałam, nawet kiedyś włączyłam sobie nagrania z jego przesłuchań, które zakończyły się przyznaniem się do winy. To jakieś 8 godzin, ale niestety z kiepskim dźwiękiem, więc nie dałam rady obejrzeć wszystkiego.
Na tyle dużo naoglądałam się o tym morderstwie, że nie ciekawi mnie film Netflixa. Tym bardziej że właśnie sprawa banalna i niestety jest takich dużo, zwłaszcza ze Stanów. Mąż/żona morduje partnera, albo dla kasy z ubezpieczenia, albo/i bo ma kogoś na boku. Nie dalej jak 2 dni temu oglądałam The Twisting Case of April Kauffman u That Chapter KLIK.
Najciekawsza z tego typu spraw jest historia rodziny Dupont de Ligonnes, bo nierozwiązana i nie wiadomo, jakie były motywacje pana męża i gdzie się podziewa.
Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2020-10-01 o 16:15
|
|
|