Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zabieg Cosmelan - Pamiętnik - Część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-30, 13:01   #265
Masima
Zadomowienie

Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część II

Cytat:
Napisane przez annasnafal Pokaż wiadomość
Witaj Masima! Ja planuje nakladac cosmelan1 sama a pozniej kolejny etap terapii domowej. Teraz bede kupowac com1 od bapanam na ebay. Pytanko a propo wazeliny o ktorej mowila Ci dermatolog. Jak czesto i kiedy uzywac je i czy mowila ci o uzywaniu hedravital kremu?
Pozdrowionka

Wazelina ma za zadanie natłuszczać skóre, po paru dniach jest to wogóle juz niezbędne jak sie chce wogóle usta otworzyć, bo skóra jest tak naciągnięta, że ściąga mi ją już chyba z tyłu głowy. Ważne zeby byla zwykła apteczna, bezzapachowa i bezbarwna. Bepanthenu jakoś nie polecała, choć raz czy dwa maźnęłam się nim pod oczami jak miałam w któryś dzień skórę taką jakąś bardzo nadwyrężoną i naciągnięta (Buczacza pamięta jak narzekałam że jakas stara baba sie ze mnie robi bo mi wole pod oczami sie od cosmelanu zrobiły). Po nocy z bepanthenem jak ręką odjął. Ale mimo wszystko uważam z cosmelanem pod oczami. To zależy wszystko od rodzaju skóry jaką sie ma. Ja mam suchą, wrażliwą delikatną podatną na podraznienia od wszystkiego co jest mocniejszego od kremu Nivea zwykłego. Mówiła że hydravitalem to sie smarować ile sie chce. Oczywiscie wszystko smarujemy po co najmniej pól godzinie do godziny od aplikacji cos2, żeby sie wchłonął. Powiedziała również że ten hydravital nie jest konieczny, wazelina ważniejsza. Hydravital ma za zadanie nawilżać skóre, jego skłądnik hydroviniom pozwala na utrzymanie nawilżenia skóry przez 12 godzin, do tego wit. E w nim zawarta ma zapewnić elastycznosc skóry.
Zapomniałam dodać że mam również przyjmować duże dawki wit. C (100 mg dziennie to mniej wiecej tyle co 5 tabletek, lub 1 musująca) żeby pomóc regeneracji skóry od wewnątrz.
Masima jest offline Zgłoś do moderatora