Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-20, 07:45   #548
meliandra
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ja mam pierścionek zaręczynowy z Aparatu i chciałam go trochę powiększyć.

Byłam u 4 złotników w mieście i żaden nie chciał się podjąć tego przedsięwzięcia. Od jednego kulturalnie usłyszałam :" wie pani, to jest taka słaba jakość, że ja się boje, że ten pierścionek tego nie wytrzyma"🤷

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Miałam taką samą sytuację z bransoletką

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość

mogę przytoczyć kilka przypadków problemów z biżuterią z apartu wśród rodziny i znajomych. jednej dziewczynie palec zieleniał od złotego pierścionka z apartu. żadnego innego - tylko od tego z apartu
zdecydowanie nie polecam tej sieciówki

Moi znajomi mieli problem z obrączkami. Co chwilę reklamowali. W końcu chcieli zwrot pieniędzy. Apart nie bardzo chciał zwrócić tylko upierał się przy zwrocie na kartę podarunkową.

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Ja to samo. Z tym, że nie tylko grzebanie, a już ten specyficzny zapach mnie odrzuca. Nie przepadam też za TK Maxx, bo grzebanina analogiczna do second handów.

Ja ma tak samo z TK Maxxem. Czuję się jak w lumpeksie i nigdy nie potrafię tam nic znaleźć, jedynie idę tam na akcesoria typu torebki, okulary, paski lub wyposażenie domu

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie wiem jak ich jakosc, bo nie kupuje, ale nie zdziwilbym sie gdyby byla taka sobie.
Zgadza sie - stosunek ile mozna sobie kupic ciuchow, butow itd. w Polsce za mediane wynagrodzenia, a na zachodzie Europy chocby to masakra
W ogole jest hardkor, gdy cena w przeliczeniu na inne waluty wychodzi wyzsza

Wyglada na to, ze problem z danymi/wnioskiem raczej ?

No to jest hardcore, bo taka Zara czy Ryłko nagle stają się sklepami luksusowymi.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Mnie odrzuca idea zakupów stacjonarnych, dlatego kupuję w second-handach, ale on-line. Płaszcze też mam kupione w ten sposób, w tym jeden wełniany, który kosztował ok. 50 euro, a wyjściowo pewnie jakieś 15000 euro, z tego co widziałam oryginalne ceny tej marki.

Możesz polecić jakiś secon-hand online

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie. To był debilny przepis - ilu emerytów korzysta np. ze sklepu komputerowego czy takiego z odżywkami dla pakerów...

Ten obecny też jest trochę debilny, bo seniorzy mają na to wywalone. Kręcą się codziennie w każdej godzinie i idą codziennie po jedną rzecz, zamiast kupić więcej.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nikt? Nic?

Ja mam Chirucy i też polecam. Ogólnie polecam się przejść do jakiegoś sklepu górskiego i pomierzyć. Buty górskie powinny być dobrze dopasowane w kostce. Powinno się brać rozmiar większe niż normalne. Kupiłabym też takie całosezonowe i potem w zależności od pory roku dobierała skarpetki. No i goretex to dla mnie mus w takich butach

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
I ja.

Ja nie lubię też robić zakupów w stacjonarnym sklepie H&M. Zdecydowanie wolę online. Stacjonarnie to jest tam dla mnie bajzel w dziale damskim szczególnie. Idąc jedna alejka najpierw bluzki, zaraz spodnie, wchodząc alejke dalej znowu bluzki, bluzy, po drugiej stronie znowu coś innego. Cały asortyment rozwalony po całym sklepie - ja to lubię wejść, mieć w jakimś określonym obszarze bluzki, w drugim spodnie, w trzecim buty. A nie wszystko wszędzie [emoji143][emoji136] nie cierpię tam wchodzić [emoji12]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja też nie. Oni teraz mają strasznie ograniczoną ilość rzeczy stacjonarnie. Mam wrażenie, że od 3 lat ciągle wisi to samo