2020-10-30, 10:17
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny pomóżcie, problem ze skórą :(
Ciastkowanie się - jesteś pewna, że to wynika tylko z suchości skóry? Jako posiadaczka skóry suchej nie widzę tu podobieństw, nie mam takich problemów...
Wydaje mi się, że prędzej problem może tkwić w szybkim nakładaniu wielu produktów na raz - jest ich dużo, być może za dużo, bazy też używasz często? Co masz za bazy?
Albo w niedopasowaniu podkładów do typu skóry lub do tego co masz nałożone na skórę i na odwrót, pielęgnacja niedopasowana do typu używanych podkładów - niżej podlinkowałam filmik tłumaczący o co tu chodzi.
Albo w za dużej ilości podkładu, za dużej ilości pudru, być może obydwu. Nakładasz cienką warstwę podkładu czy nie zwracasz na to uwagi albo wręcz wolisz grubszą? W jaki sposób nakładasz? Od razu po pielęgnacji? Tu wybór bardziej dopasowanego podkładu i przede wszystkim używanie mniejszych ilości może wyjść na zdrowie, przyłączam się do takiej rady 
Być może sam puder potrafi dużo zepsuć, sam rodzaj używanego pudru źle się łączy z tymi podkładami albo w ogóle tobie pasować nie będzie. Albo jest go za dużo. Nigdy też nie rozumiałam nakładania pudru od razu na podkład jeszcze mokry, bez czekania na zastygnięcie - ale też nie jestem profesjonalną makijażystką, może się nie znam. Po prostu dziwi mnie to, tak jakby z punktu widzenia osoby używającej dużo zastygających produktów (filtry przeciwsłoneczne) nie robi to sensu i w makijażu ma być inaczej, zupełnie na odwrót?
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------
A propos filtrów przeciwsłonecznych to świetny sposób na to, żeby zachować młody wygląd i chronić skórę przed starzeniem, niszczeniem - im wcześniej z tego zda się sobie sprawę, tym bardziej jest się z anti aging do przodu 
Może to będzie pomocne:
https://www.youtube.com/watch?v=H7vtCFq2_S0
Chociaż to raczej o rozwarstwianiu się, warzeniu. Jeśli od razu u ciebie podkład wygląda źle, to niekoniecznie to musi być wina warzenia się. Myślę, że i tak priorytet musi paść na ilość podkładu i na to, żeby pudrem nie zrobić z niego ciastka.
Edytowane przez d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164
Czas edycji: 2020-10-30 o 10:19
|
|
|