2020-11-07, 14:24
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88267031]Dzięki, na pewno kupię LED, bo jednak zamierzam to non stop palić aż do wiosny[emoji1] Później pewnie też.
Swoją drogą, niezła rozbieżność cenowa, kupiłabym u majfrienda, ale tam trzeba czekać pewnie do wiosny[emoji1]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Zerknij sobie na Aliexpress, ostatnio dodali kategorię typu ekspresowa dostawa. Produkty z tej kategorii są dostarczane w około 3 dni, bo są wysyłane z magazynów w Polsce. Co ciekawe ceny są zazwyczaj równie atrakcyjne jak przy wysyłce z Chin.
Cytat:
Napisane przez tinkerver2
Dziewczyny, czy jeśli robicie bardziej uroczystą imprezę w domu (typu święta, okrągłe urodziny, chrzciny czy coś), a nie posiadowke przy winie, to czy każecie gościom ściągać buty? Jesteśmy z mężem zaproszeni na 18 urodziny w połowie grudnia, wiemy, że odbędzie się ona w domu. Ile razy byśmy nie byli u gospodarzy, tyle razy trzeba było ściągać buty, no i nie powiem, ja się głupio czuje jak jestem ładnie ubrana i bum, jakieś używane kapcie albo skarpety [emoji23]
To samo mój mąż - eleganckie ubranie, koszula (niekoniecznie garniak) i kurde kapcie/skarpety
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
|
Nigdy nie każę nikomu zdejmować butów, ale zauważyłam że u ludzi z mojego pokolenia i młodszych (czyli tych urodzonych od lat 80) naturalne jest to że na wejściu zdejmuje się buty. Ja sama też tak robię, nie wyobrażam sobie chodzić po domu w butach. Nie znoszę jak ktoś mi proponuje przepocone kapcie dla gości, znacznie bardziej wolę chodzić boso.
Za to u ludzi z pokolenia moich rodziców i starszych widzę że dla nich normalne jest to że nigdy nie zdejmują butów. Jak mają ubrudzone np. śniegiem zimą to proszą o ręcznik papierowy i dokładnie wycierają buty na klatce zanim wejdą do mieszkania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|