Dot.: Pielęgnacja twarzy u mężczyzny - jak zacząć?
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88342742]
Są osoby, które praktycznie się nie opalają. Albo którym nałożenie latem kremu z filtrem tylko raz rano nie wystarczy i mimo to się opalą na twarzy jak nie będą reaplikować. Zależy jaki masz fototyp, jak szybko słońce cię bierze, ile czasu spędzasz w słońcu.
Nad koszulką na szyję, kark można dać ten sam krem do twarzy lub mieć osobną butlę do ciała. Szyja też się starzeje w widoczny sposób, starzenie szyi w jakimś stopniu wpływa na kontur twarzy, wystarczy przyjrzeć się osobom o kilka dekad starszych, nawet jedna dekada potrafi zrobić sporą różnicę. Tak że moim zdaniem warto się filtrować też poza twarzą.
[/QUOTE]
Ja się właściwie nie opalam latem, bo zwyczajnie unikam przebywania na słońcu, a jak już przebywam, to się filtruję i tym sposobem nie muszę nic wyrównywać. Ale pamiętam jak pewnego lata widywałam codziennie przez okno w pracy dziewczynę na przystanku. Każdego dnia kontrast pomiędzy jej białą twarzą i coraz bardziej opalonym ciałem się zwiększał. Niezbyt dobrze to wyglądało.
No i fakt, że opalanie dekoltu, karku tez szybko wychodzi, skora tam jest delikatna i starzeje się tak samo szybko jak twarz.
|