Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brak motywacji i energii po pracy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-12-08, 09:25   #8
twiggz
demoralizator

Dot.: Brak motywacji i energii po pracy

[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;88343914]Nie zauważyłam, żeby to było zależne od pory roku, miałam tak też latem. Nigdy nie byłam za bardzo aktywna ale teraz to już jakaś makabra takie fajne plany mam przed pracą a po tylko myślę o tym, jak najszybciej znaleźć się na kanapie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Rozwiązuję ten problem około 13-13:30 pijąc dobrego energetyka/shot witaminowy w postaci dużej szklanki soku lub smoothie i nastrajam się pozytywną muzyką (żadnych powolnych/smutków), a po przyjściu z pracy nie pozwalam sobie na te "5 minut żeby odetchnąć", bo od tego się zaczyna. Nuta i działanie, przezwyciężając zmęczenie - potem samo idzie. Nie jem również ciężkich kalorycznych posiłków w pracy, stawiam na lekkie i dużo się nawadniam.

Istotne również jest wyspanie. Jeśli śpisz mniej niż 7 godzin na dobę, to wcale się nie dziwię, że po pracy nie masz energii na nic. Jeśli masz za dużo rzeczy do zrobienia i nie wiesz po powrocie z pracy od czego zacząć - pisz konspekcik tj. "to do list". Nagradzaj się po każdym zadaniu 5-10 minutami przerwy, na herbatę/papierosa np. Podchodź również ze spokojem do wykonywanych czynności - bez tłuczenia garami i nerwówy. Czasem lepiej zrobić dwie czynności z listy, następne jutro. Metoda drobnych kroków też jest satysfakcjonująca. Istotnym jest aby umieć sobie czasem odpuścić.

Jak już wyżej napisano ważne są badania i odpowiednia suplementacja. Nie stosuję magnezu w tabletkach, tylko używam takiego w postaci solanki rozpuszczalnej w wannie (lepiej się przyswaja). Oprócz od tego żelazo (wg zaleceń lekarza) oraz witamina D. Piszę to jako osoba z anemią i depresją (dobrze dobrane antydepresanty działają cuda).
twiggz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując