2020-12-24, 10:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewidzialna dla mężczyzn - dlaczego? Odrzucenie
Cytat:
Napisane przez parallel_roads
Ale ja nigdzie nie pisałam, że uczucia można kontrolować. Po prostu zdecydowanie, że chcę z kimś spotkać się po raz kolejny to nie jest dla mnie oznaka żadnych uczuć do niego. Ciężko mieć uczucia do kogoś, kogo w zasadzie nie znasz
Na pewno nie po pierwszej randce, kiedy dalej nie wiem o nich podstawowych rzeczy. Nie wiem, jakbym przywiązywała się do każdego faceta, z którym raz się spotkałam to bym oszalała
|
Cytat:
Napisane przez parallel_roads
No, nie wiem, poczucie, że jesteś w stanie się z daną osobą dogadać, stworzyć jakąś relację, wstępnie jej nie odrzuciłaś, wstępnie do siebie pasujecie.
Jak sama mówiłaś, uczuć nie da się przewidzieć. Tak czy inaczej dopóki osoby dobrze nie poznasz mówić o zakochaniu się nie da, no bo na jakiej podstawie? W godzinę czy dwie się tak nie da
|
Ja myślę, że dzisiaj ludzie jakoś boją się zaangażowania i odkrywania uczuć. Jakby to było tak, że gdy się zakochasz to już koniec i nie ma opcji wyjścia, co przecież jest bzdurą, bo na każdym etapie można zmienić zdanie. [emoji4] Wydaje mi się, że normalnie kolejność była jakaś taka:
1. Zakochanie (ktoś Cię kręci i chcesz go bliżej poznać, myślisz o nim więcej niż o przeciętnej osobie i dążysz do romantycznej relacji) 2. Utwierdzenie uczuć albo przeciwnie, no nie wypaliło jednak 3. Budowanie takiej trwałej i solidnej relacji, miłość albo zerwanie kontaktu i to nie to, więc do widzenia
Mam wrażenie, że dzisiaj często to jest tak:
1. Nie wiem czego chcę, nie znam Cię, więc broń boże się nie zakochałam, bo to byłoby nierozsądne, a tak w ogóle nie chcę żadnych zobowiązań z kimś obcym 2. Bujanie się bez konkretnego celu (nie wiadomo czy obie osoby dążą do związku i biorą się na serio)
Mi się jednak wydaje, że fajnie od początku mieć jakiś kierunek, bo z tego co zauważyłam mnóstwo kobiet pakuje się potem w niejasne relacje i bardzo przez to cierpi. Nie chodzi o to, by od początku się fiksować, że to musi być ten. Ale nie ma nic złego w takim normalnym zakochaniu i w tym, że choć znasz kogoś niedługo to sobie wyobrażasz przyszłość z nim.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|