2020-12-29, 14:00
|
|
ż o n a i d e a l n a
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 i ich maluchy
Cytat:
Napisane przez szokson
To samo, nie mówiąc o tym, że wciąż się zdarza że w trakcie zmiany idzie druga fala kupy, a za nią jeszcze sik (oczywiście jak juz podłoże następną pieluszkę;p). Po 6tym tygodniu powinna się częstotliwość kup zmniejszyć, nie mogę się doczekać 
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------
A próbujesz podleczyć brodawki używając kapturków?
Jeśli nie to serio uważaj, moja starsza przez chwilę jadła w kapturkach i super szybko się zakończyła nasza przygoda z KP no i naczytałam się relacji dziewczyn, które miesiącami usiłowały potem namówić dziecko do jedzenia bez. Położna nawet twierdziła, że do 50% mniej mleka dziecko wyciąga przez kapturki.
|
Przed chwila zmieniłam swojemu pampersa z siku i kleksika po spaniu, zjadł ponosiłam go chwile, zrobił duże kupsko- przebralam i ubierając już spodenki zrobił druga turę kupy [emoji849] poszła trzecia Pielucha i teraz go znowu karmie [emoji3] zobaczymy czy w trakcie znowu coś nie pójdzie [emoji38]
Oby z ilością kup sie sprawdziło to by było u nas niedługo [emoji120] No chyba ze wcześniaki maja to wydłużone i trzeba czekać na 6 tygodni korygowanych to wtedy jeszcze długo [emoji2957][emoji2957] Hahah
Co do kapturków ja byłam mega przygotowana, miałam w każdym rozmiarze i różne firmy kupione. Ostatecznie żadne nie pasowały, a mały sie mega denerwował na nich.
Jak byłam tydzień sama w szpitalu to odciągałam pokarm co 3h i wylewałam [emoji24] w ten sposób zmienne ssanie i możliwość sterowania laktatora tak mi wyciągnął i zahartował brodawki, ze jak wróciłam to małemu już dawałam „zwykła” piers i super nam dopiero wtedy zaczęło wychodzic. Ale wiadomo ze to tylko nasza specyficzna sytuacja dała mi ten czas na to. Z dzieckiem prawdopodobnie bylibyśmy albo nadal kpi albo już na stałe na butli. Bo w szpitalu nie dawałam mu piersi bo tak mnie bolało tylko odciagalam, a pozniej męczyłam sie z tymi nakładkami i płakał i on i ja, myśle ze długo byśmy tak nie pociągnęli.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|