Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chcę być czyjąś inspiracją
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-12-29, 20:02   #27
rozrabiara
Zadomowienie

Dot.: Nie chcę być czyjąś inspiracją

I am Rock - rozczaruję Cię, ale nie trafiłaś. Nie chodzi o żadne kwestie w stylu uczeń przewyższył mistrza - chodzi o udawanie zajawki i epatowanie nią później i podbieranie kolejnych i kolejnych. Jeśli dla Was jest normalne, że JEDNA bliska Wam osoba zaczyna robić po kolei wszystko to, co Wy, to nie wiem, jak wytłumaczyć w inny sposób, że dla mnie to jest bardzo męczące. To była bliska mi osoba, nie była taka od zawsze, ma swoje zainteresowania i pasje, których ja nie podzielam a w których jest bardzo dobra. Ja nie mam potrzeby być we wszystkim najlepsza, ale nie rozumiem też dlaczego ktoś ma potrzebę robić wszystko to, co ja. Z reguły jest tak, że później ona to zarzuca, ale te kilka miesięcy opowiadania o tym na lewo i prawo i zarzucania mnie też tymi opowieściami jest zwyczajnie męczące.

Powtórzę kolejny raz, bo mam wrażenie, że większości to umyka - naprawdę nie mam problemu z tym, że ktoś robi to, co ja o ile to ogranicza się do pojedynczych rzeczy a nie większości zainteresowań i nowych zajawek, nowych rzeczy i pomysłów na życie. Mam koleżanki, które biegają czy uprawiają jogę i nieraz są w tym dużo lepsze niż ja, ale to są właśnie pojedyncze punkty programu.

Z tą rywalizacją chodziło mi o takie zwykłe dogadywanie, podpytywanie się i ciagle porównywanie - a ile razy biegałaś w tym tygodniu, a ile przebiegłaś, a kiedy biegałaś rano czy wieczorem, a ile razy byłaś na jodze, bo ja tyle i tyle. Liseth ma rację - kwestię tego czy będę brać w tym udział czy nie, mogę faktycznie sama moderować i ułożyć to sobie w głowie i na tym się skupię pod tym względem.
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując