Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Życie z partnerem po ciężkiej decyzji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-12-30, 08:22   #71
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Dot.: Życie z partnerem po ciężkiej decyzji

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ale jakie masz prawo do oceny takiej decyzji?

Wiesz, moja prababcia była zacną, acz prostą kobietą. Zawsze mawiała, że człowiek nie jest na świecie od osądzania, czy oceniania innych a do pomocy i wspierania. Dlatego takie oceny nie bardzo mi się podobają. Każda decyduje o swojej macicy i to prawo, które nie powinno podlegać ocenie postronnych.
Tak bardzo zgadzam się z Tobą i Twoją prababcią Osobiście uważam ze na daną chwilę autorka wątku podjęła słuszną decyzję pomimo że stała ona w opozycji do tego czego chciała. To właśnie w tym upatrywałambym dramatyzmu całej tej sytuacji. Konieczność wykonania aborcji, której się nie chce ze względu na fakt niemożności zapewnienia bytu swojemu potencjalnemu dziecku to jest okropnie ciężka decyzja. Jest mi niezmiernie przykro że autorka musiał doświadczyć konieczności jej podjęcia na własnej skórze. Mam nadzieję że upora się z całą tą sytuacją i będzie mogła dalej funkcjonować bez żalu i poczucia ze zrobiła coś źle. Bo nie zrobiła.
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując