2020-12-30, 17:42
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skąd wiedzieć, czy to koniec uczucia? Kiedy odejść, a kiedy dać sobie czas?
Cytat:
Napisane przez Triss91
Chodzi mi o sytuację, gdzie drugiej stronie zależy, ale Wy nie jesteście pewne, czy nadal chcecie być z tą osobą. Skąd wiedziałyście, że to już koniec uczucia? Że już nie kochacie? Albo kochacie nadal, ale nie chcecie już być w danym związku?
|
Pomyślałam sobie czy chcialabym z tym człowiekiem być już do końca życia i przechodzić w przyszłości przez kolejne etapy (których chcę) typu ciąża, zakładanie rodziny. Odpowiedż brzmiała: absolutnie nie, moje odczucia w tym względzie mnie poprowadziły.
Co do rozstania to zawsze jest ono ciężkie, nawet jeśli nie jest to kwestia zdrady czy jakiegoś wielkiego revealu. Jak się wahasz w związku to raczej nie jest dobry znak. Możesz spróbować pójść z facetem na terapię dla par, ale to bardziej jak czujesz, że jest jakiś jeden problem, jeden mankament, kiedy się wahasz. Ale jeśli ogólnie po prostu nie widzisz Was razem w przyszłości i nie jesteś w stanie stwierdzić dlaczego, to moim zdaniem nie warto w to brnąć. Tym bardziej, że to Twój pierwszy facet, nie masz doświadczenia za bardzo w związkach
|
|
|