2021-01-02, 16:40
|
|
Przyczajenie
|
Pomysł na „przygodę życia”
Hej dziewczyny 
Wątek zakładam w celu otrzymania luźnych inspiracji. Jakbyście nie miały dużych zobowiązań i 1-3 miesiące wolne które mogłybyście przeznaczyć na jakiś wyjazd, kurs, cokolwiek- co byście zrobiły? Co może być takim marzeniem do spełnienia przed ostatecznym wejściem w dorosłość?
Jeśli ktoś ma chwilę, nakreślę swoją sytuację- mam 25 lat, kończę studia lekarskie w czerwcu i wtedy będę miała „niepełne prawo do wykonywania zawodu” i bede mogła rozpocząć roczny staż w pazdzierniku, po jego ukończeniu wybrać i zacząć specjalizację. I w sumie ten rok to ostatni rok beztroski i bycia studentką(choć na studiach sporo pracuje i utrzymuje sie sama, z prac typowo studenckich). Chciałabym te „ostatnie wakacje” przeżyć jakoś wyjątkowo, nie dorabiając w gastronomii i wyjeżdżając na tygodniowy urlop. Na studiach nie wyjeżdżałam na erasmusa ze względów finansowych i związkowych, no i nie miałam na to wielkiego parcia. A teraz czuję się trochę na rozdrożu, przyjaciółki wychodzą za mąż i rodzą dzieci mając prace na etacie, a ja jestem ogólnie jakaś nieokreślona. Czy w waszych życiach był jakiś przełomowy moment, wyjazd na wakacje do pracy za granicę, podróż życia, jakaś rzecz dla której wyszlyście ze swojej strefy komfortu? Albo rzecz którą chciałyście zrobić przed wejściem w zwykła codzienność, która może zmienić punkt patrzenia na zycie? Albo być po prostu świetna zabawą
|
|
|