2021-01-02, 17:11
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Napisane przez Monia284
A ja widze. Przy zwyklych szczepieniach mimo wszystko nie ma takiego straszenia i restrykcji. Nie strasza ze nie bedziesz mial jak sie przemieszczac itp. Ok one nie maja zasiegu pandemii, ale mimo wszystko. Moim zdaniem efekt mozna uzyskac inaczej niz straszeniem i restrykcjami. Mowic wiecej o szczepionce a nie tylko krotkie hasla ktore nie napawaja ludzi zaufaniem do szczepionki.
|
Ale ona nawet wtedy nie będzie jedyną wymaganą szczepionką, jak już to jedyną wymaganą globalnie. Żeby wjechać do Arabii Saudyjskiej, musisz być zaszczepiona przeciw meningokokom. A żeby wjechać do niektórych innych krajów, musisz być zaszczepiona przeciw żółtej gorączce. Nie chcesz się szczepić - nie jedziesz.
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88403235]Ludzie te wszystkie straszne rzeczy o szczepionkach biorą właśnie z internetu, więc jeśli mają dostęp do internetu i potrafią znaleźć, że szczepionki są fuj, to równie dobrze mogą znaleźć informacje, że szczepionki są ok, kwestia chęci. Problem w tym, że ci, którzy najgłośniej krzyczą o szkodliwości szczepionek, są święcie przekonani, że mają rację i nie chcą takich informacji na korzyść szczepień, bo burzy to ich budowany całymi latami poziom niewiedzy i system braku logiki.[/QUOTE]
Wiele osób szuka przede wszystkim potwierdzenia swojej tezy.
Ja szukałam czegoś, co mnie uspokoi i znalazłam. Gdybym szukała czegoś, co mnie odstraszy, też bym znalazła. Jak widzę materiały udostępniane przez pewnego znajomego miewam ochotę zareagować, ale wiem, że tylko się zdenerwuję, a i tak go nie przekonam, podobnie jak on nie przekona mnie.
|
|
|