Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-01-03, 12:31   #2267
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88404703]To że to robisz, to nie znaczy, że Cię to nie stresuje i wszystko jest ok.
Akurat do pracy i na zakupy zwykle dorosły człowiek musi chodzić niezależnie od okoliczności, więc to taki średnio dowód.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ale stresowanie się epidemią to jest coś dziwnego? Ja na przykład bardzo się stresuje choć żyje „ normalnie”. Praca, dziecko żłobek, zakupy. Spotkania z rodziną, ale nie tak jak przed epidemia. Natomiast jasne ze nie żyje normalnie- ciężko jest podróżować, od rodziny zagranica jesteśmy praktycznie odcięci, nie mogę np pójść na koncert, mecz czy do teatru. Stresuje się tez zawodowo bo mam z covidem kontakt na codzień m, w ochronie zdrowia zmieniło się bardzo dużo. W listopadzie zetknęłam się z tym ze karetki nie zabierały pacjentów w ciężkim stanie bo nie miały ich gdzie zostawić- szpitale zapchane. Choroba jest nowa, nie ma na nią leku a co najgorsze przebiega bardzo, bardzo roznie i nie wiadomo u kogo jaki będzie przebieg. Co ciekawee zachowania ludzi zmieniają się jak w kalejdoskopie- chcą testów, nie chcą testów, chcą przyjść koniecznie do przychodni, boja się przyjść, to na pewno covid, to na pewno nie covid tylko przeziebienie itp, itd. Ja się stresuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując