2021-01-18, 15:39
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przeszczep włosów u kobiet
Hej Eliza!
Zabieg wykonałam w Krakowie w klinice Dermed. Koszt to 10zl za graft, czyli w sumie 7000 (trafiłam na jakąś promocję).
Te 700 graftów to przede wszystkim zagęszczenie zakoli i minimalne, naprawdę minimalne obniżenie ich linii. Właściwie to nie obniżałam linii czoła z przodu (chociaż mam wysokie i przydałoby się :P). Naprawdę długo widać ślady po zabiegu - jeśli obniżałabym wyraźnie linię czoła, to byłoby to na pewno bardzo widoczne i to przez wiele, wiele miesięcy (do wyrośnięcia docelowych włosów). Widać dosyć wyraźnie ślady po tych mikro nacięciach, w które implantowane są mieszki. Myślę że warto być tego świadomym przed podjęciem decyzji jak daleko chce się pojechać z tą linią czoła 
Co do efektów, zdecydowanie za wcześnie, by o nich mówić - na to się czeka minimum pół roku lub więcej. Obecnie jestem na etapie, gdy wypadły mi już prawie wszystkie przeszczepione z mieszkami włoski (zaznaczam - włoski, nie mieszki!). Jest to normalny etap. Teraz muszę czekać aż zaczną mi wyrastać już nowe -docelowe. Mam nadzieję, że ten proces zacznie się już lada moment. Z pewnością podzielę się wrażeniami.
Mogę za to powiedzieć, że nie mam żadnych zastrzeżeń co do samego przebiegu zabiegu.
Wrzucę niebawem kilka fot.
Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji! Ja właściwie dopiero post factum zdałam sobie sprawę z tego, że to naprawdę poważny zabieg - a właściwie to operacja.
|
|
|