2021-01-18, 21:51
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
Napisane przez pani_smith
Nie mam dziś na nic siły wiec tylko zamelduję że dzidziusiowi stuknęły 2 kg, trochę przystopował z koksowaniem (wrócił z 65 z powrotem na 52 percentyl). Oczywiście znów sie schował za łożyskiem i pokazał nam tylko język (plus te wszystkie szare masy które doktorka umie odczytac a mi przypominaja tylko test rorschacha).
Kupiłam lovelle, jutro jadę po dalsze zakupy bachowe i też ruszam z praniem
|
No pięknie [emoji7] [emoji813]️
Ale ja podbijam 2450g [emoji23][emoji23] no ale to też chyba inny tydzień ciąży nie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------
Cytat:
Napisane przez whimxx
Aaa, a już myślałam, że mi to umknęło. Trzymam kciuki, żeby wizyta się odbyła i żeby było wszystko dobrze. Chociaż prawdopodobieństwo zarażenia, nie ukrywajmy, jest duże 
Chociaż na moim przykładzie, pamiętam jak byłam mała i były ferie, spędzałam dzień w dzień u mojego kolegi sąsiada - jego mama nas pilnowala - on dwa dni po skończonych feriach ospa a u mnie nic. Złapało mnie dopiero jak miałam 15 lat.
7kg to przecież i tak ładnie  U mnie też właśnie tyle pykło póki co.
A planujesz mieć planowane cc?
Piękna waga już 
|
Raczej nie, ale dziś na szkole rodzenia położna mówiła o CC i trochę nas zaskoczyła bo powiedziała że w trakcie porodu na sali jest cały czas 10osób z czego dwie pielęgniarki są od tego żeby mnie trzymać za ręce i wspierać, no i w pokoju obok jest tatuś i też z jakimś lekarzem i położna... [emoji15] No mam nadzieję że jednak będę rodzić SN ale dobrze wiedzieć jak wygląda CC.
A no i mówiła o tej ochronie krocza i tylko potwierdziła to co mówiła położna która prowadziła ciążę że tu nacinają tylko i wyłącznie w sytuacji gdy trzeba przyspieszyć poród bo z dzieckiem coś się dzieje, krocze jest "kruche" i może bardzo popękać, coś chyba jeszcze było, no ale że tutaj do nacięcia muszą być wskazania medyczne i ogólnie mega rzadko się nacina bo później dla kobiety to jest bardzo męczące, długo się goi, albo mięśnie można naciąć a to już podobno lipa straszna...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|