| Przyczajenie 

| 

Osiągnięcie doskonałej cery - pomocy!

Hej  
 Piszę z pytaniem do specjalistów jak i do tych którym udało się osiągnąć doskonałą cerę.
 Moje pytanie jest dość ogólne i prozaiczne.
 Od zawsze podobała mi się doskonała cera, u facetów jak i u kobiet.
 Mam podziw dla tych którym udało się taką osiągnąć.
 Z twarzą nie mam większych problemów od czasu gimnazjum, tam jak prawie każdy zdarzył się trądzik, teraz cera jest ok, jednak dalej niedoskonała. Ale nie na ramionach, plecach i klatce piersiowej. Tam zawsze się drapałem przez lata, wyciskałem.
 Próbowałem dermatologów, peelingów, kilka razy u kosmetyczki miałem wyciskane te miejsca na ciele, contractubex, Biotebalu, szampony bez SLS, peelingi naturalne od Miyi i wielu innych rzeczy.
 Nie piję alkoholu od ponad pół dekady, nie palę, nie ćpam, więc klasycznych toksyn jest mało.
 Jedynym moim grzeszkiem jest cukier, ogromne jego ilości, jednak staram się to ograniczać i mam efekty na plus.
 Jestem na diecie bezglutenowej z powodu celiakii.
 I tu moje pytanie, prosto z mostu: jak dojść do doskonałej cery?
 Tak, znam odpowiedź i spodziewam się 20 komentarzy: hohoho, chciałoby się szybko, podstawa to dieta, ruch, dbanie i podstawowe kosmetyki, ewentualnie witaminy, że tu nie ma filozofii.
 Ale co w przypadku gdy to nie działa? A większość osób nie wygląda jak instagramowe influencerki i influencerzy a ja chciałbym, chyba o dobrą cerę mogę powalczyć.
 Moje pytania to:
 1) Co robić?
 2) Złote rady, najlepsze kosmetyki, nawet drogie kosmetyki ale warte ceny. Coś co Wam rzeczywiście pomogło a nie dało złudzenie na granicy placebo.
 3) Czy krem wspomagający opalanie + solarium to dobre kombo na zatuszowanie trochę tych zmian i poruszenie swojej cery? Bo jak rozumiem prawie każda taka influenserka z tego korzysta, bronzer odpada z powodu płci.
 4) Podaję przykładową doskonałą cerę jaką chciałbym osiągnąć - https://www.instagram.com/daria.k.89/Tak, spodziewam się komentarzy jaka to doskonała cera, że to solarium, że coś, ale wszyscy wiemy że to nie do końca prawda.
 5) Niedługo ruszam do dietetyka żeby pomógł nabrać masy, więc może też przy okazji pomoże co jeść by poprawić cerę, prócz rzeczy oczywistych.
 6) https://looktop.pl/Maui-Babe-Browning-Lotion-236-mlTo jest przyspieszacz opalania który niby używa Rozenek, a skoro wygląda dobrze to może to dobry trop xD

W załączniku podsyłam zdjęcia swojej klatki piersiowej, ramion i pleców i jedno z wyobrażeń doskonałej cery, doskonale wyglądającej cery.
 Pozdrawiam, proszę o pomoc i wyrozumiałość.
 |