Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
Napisane przez whimxx
Wow, szalejecie wczoraj i dzisiaj, a dzisiaj to już w ogóle, już pół strony a wybiła 9  Nie dam rady się odnieść, ale czytałam wszystko.
aaska92, dzięki za takie info pt "co robiłam źle" - z tymi pieluchami, to są doświadczenia, o których wiedza na prawdę się takim pierworódkom przyda!!
Ja mam mega mało ciuszków. Przyjęłam taktykę na "zgadzanie się z TŻ-tem", który mówi, że za dużo tego kupuję (mamy zupełnie inne pojęcie "dużo") - to on będzie zapinał do sklepu w razie W, a nie ja. Nie muszę dodawać, że właśnie na taką sytuację liczę - kiedy będzie sobie odpoczywał a trzeba będzie na cito coś kupić, hehehehe. 
Tę samą taktykę przyjęłam z praniem - słyszę od niego "po co już się bawić z tym praniem, jeszcze przecież wcześnie, wypierze się w marcu" - mówię "dobrze, kochanie" i liczę na to, że to on będzie musiał prać i prasować, bo nie będę miała już predyspozycji, hihihihihihi.
|
Zawsze możesz znaleźć taką sytuację niecierpiąca zwłoki, że musi iść po coś [emoji23][emoji23]
A z prasowaniem też bym odegrała że nie dam rady i niech prasuje skoro taki mądry jest.
Cytat:
Napisane przez Kiwi_898
A u nas np. Pedicetamol w ogóle nie podszedł, jest dość słodki i mój starszak nie mógł go przełknąć. Albo wymiotował albo wypluwał. Co do reszty jeszcze sól fizjologiczna, Waciki i octenisept i chyba faktycznie wystarczy na początek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Pedicetamol jest gorzki jak piołun a nie słodki. Moja nim wymiotowała. Raz spróbowałam to wiem, bo myślałam że może jakiś zepsuty. Z pediatra rozmawiałam to kazał Apap dawać, więc ja go nie kupuje.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------
Cytat:
Napisane przez Fufka
Dzień dobry, widzę, że faktycznie macie problemy ze spaniem  ja póki co nie lubię mam problem z zasypianiem, ale śpię całą noc i rzadko budzę się do toalety, może raz w tygodniu? Oby jak najdłużej
Buba też była wczoraj dość spokojna, ale jak ja szturchnęłam, to odpowiadała, więc nie panikuję, może ma gorszy dzień.Tak, wszystko dobrze rozumiesz. Wiem, że tak to powinno wyglądać i teoretycznie jest, ale przeczytałam, że właśnie czasem podpinają dziewczyny pod KTG i każą leżeć, bo niby jest wskazanie, ale to było niezupełnie koniecznie. Chyba po prostu najlepiej nie czytać, bo wiadomo, że może być różnie, a subiektywne oceny rodzących, to tylko ich opinie. Z jednej strony lekarz więc lepiej, ale oni też się mylą. Dużo pisania, a nic konkretnego ani sensownego nie wyszło  Może znajdziesz go przy okazji przeprowadzki  Roma? Dobrze napisała, jak.masz 10 kompletów to powinno styknąć, najwyżej ubierzesz rozmiar większy, zrobisz zakupy on line lub owiniesz dziecko w pieluszkę flanelową i już  ten ostatni sposób, to złoty pomysł mojego lubego. [emoji849]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
To weź nie zrób mu prania żeby nie miał w czym chodzić i niech się ręcznikiem owinie i sobie chodzi [emoji23][emoji23]
Bosze skąd oni mają takie debilne pomysły to serio nie wiem [emoji1751][emoji1751][emoji1751]
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
|