Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak świat zmieni się po koronawirusie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-01-21, 10:03   #11
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Dot.: Jak świat zmieni się po koronawirusie?

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Myślę, że zagra kilka czynników:
1. Część ludzi wyjeżdża na zagraniczne urlopy "od zawsze". Teraz w dobie pandemii jest to często trudne lub niemożliwe, zależnie od destynacji. W związku z tym zostają na urlopie w Polsce, tylko jadą sobie gdzieś zupełnie indziej, niż mieszkają. Myślę, że część z tych osób dojdzie do wniosku, że w sumie to jest fajnie, też jest co robić, zwiedzać, oglądać. Myślę, że po części będzie to swego rodzaju moda, w końcu kierunki urlopowe też im podlegają.
2. Do tego dojdą ludzie z poczuciem misji, którzy po prostu uznają, że chcą zostawić swoje pieniądze w Polsce, by wspomóc polski biznes.
3. Już w 2019 było widać pewien wzrost dotyczący spędzania urlopu w Polsce na tle wyjeżdżania na urlop w ogóle. Więc sądzę, że ta tendencja się utrzyma.
4. Jeśli wakacje w Polsce okażą się tańsze, to pewnie będzie to kolejny punkt, aczkolwiek nie wiem, czy to faktycznie będzie taniej wychodzić.
5. Jak rząd da kolejny bon turystyczny, to też to będzie ważny czynnik decydujący, przynajmniej dla tej części ludzi, którzy nie zarabiają zbyt wiele. A takich po pandemii będzie więcej.
6. W sumie to nie wiadomo, jak skończy branża lotnicza i czy nie skasują lotów w część miejsc. I czy nie będzie sobie odbijać na cenach biletów.
7. W części krajów różne obostrzenia mogą trwać dłużej, niż u nas albo dużo dłużej, niż u nas. Jeśli te kraje także mocno dotknie kryzys, to może się okazać, że branża turystyczna u nich dostała na tyle po dupie, że dla wielu osób nie będzie większego sensu, by tam jechać. Tu jeszcze kwestia ile to wszystko potrwa, ale tego nikt nie wie.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując