Farbowanie włosów i spłukiwanie się farby
Hej!Opowiem wam historię moich włosów no i zadam wam pytania. 28sierpnia rozjaśniałam włosy na bardzo jasny blond.Był okropny i do mnie nie pasował.Pod koniec października poszłam do innego fryzjera i pofarbowałam się na ciemny brąz i trochę czerwni w tym Kolor jak wiadome spłukiwał się i to średnio wyglądało ponieważ moje naturalne odrosty zostały w tym kolorze a ta część rozjaśnionych pojaśniała.14grudnia pofarbowałam się na ciemny,wyraźny brąz.Bardzo mi się podobał i pasował do mnie.No i teraz ponad miesiąc po koloryzacji i są wypłukane tylko moja część naturalnych włosów się zachowała w tym odcieniu.I tak myję włosy dwa razy w tygodniu szamponem z MATRIX KEEP ME VIVD (do farbowanych) i odżywka z tej serii na przemian z nawilżającą i jeszcze maska Kallos Panownie na ciemny mam zamiar farbować dopiero na początku kwietnia przed Wielkanocą Więc przez te około dwa miesiące będę o nie dbała nie patrząc na odrost i wypłukany nie wiadomo jaki kolor. Jak myślicie ile razy będę jeszcze musiała farbować włosy na całej długości aby się nie spłukiwał?Czy dopiero wtedy jak zetnę wszystkie rozjaśnione nie będzie różnicy?Polecacie jakieś szampony super na farbowane?Nie cierpię jak mam brudną wodę.
|