|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59.
Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969
Blizne mam na szyi po operacji tarczycy, wczoraj nałożyłam retinol na dekolt i szyję i spoko nic mi póki co nie jest [emoji16]
Kupie bakuchiol i zobaczymy z nim [emoji5]
Słuchajcie mam taką kurtkę i nie wiem jak ja wyprać, nie mam w pralce 30° mam 40 i 20 ale przy 20 jest jakaś kropka i jakaś miska chyba zimna woda, wiec jak ją wyprać? [emoji3061]
Myślałam, żeby to ręcznie zrobić ale nienawidzę tego robić, i pralka lepiej to zrobi.
Załącznik 7740675Załącznik 7740676
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
100%poliester to piorę tego typu kurtki normalnie w 40 stopniach/1000 obrotów. Schnie migiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;88492785]Od jakiegoś czasu popularne są hiacynty w doniczkach, do hodowania w domu. Czy dałoby się w taki sam sposób trzymać w domu jakieś inne kwiaty cebulowe? Jeśli tak, to które?[/QUOTE]Narcyzy można, amarylisy. Ale wszystkie one mają krótkotrwałe kwitnienie i żeby zakwitły ponownie kolejnego sezonu to musiałabyś je i tak włożyć w ziemię na okres wiosna, lato, zima np w głębokie donice na balkonie, trzeba byloby koło nich chodzić, umiarkowanie podlewać i kolejnego roku wyciągnąć spowrotem do domowej donicy.
Gdybyś jesienią kupiła cebulki kwiatów to też trzeba by koło nich chodzić, pamiętać o umiarkowanym podlewaniu i utrzymywać, np w korytarzu lub garażu niska temperaturę, żeby miały czas spoczynku a potem w odpowiednim momencie bardziej podlewać, żeby pobudzić do wzrostu.
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------
Cytat:
Napisane przez lucciola
A czym się zmywa takie winylowe lakiery? Normalny zmywacz da radę?
|
Tak, normalnym zmywaczem dobrze schodzi.
Czas edycji: 2021-02-07 o 10:46
|