2021-02-13, 22:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88508995]Jak ktoś ma czas i ochotę biegać ze szmatka. Korzystam tylko z automatycznej, nic się z lakierem nie dzieje, bo i co mialoby się dziać. Wiosna i wczesnym latem prawie codziennie jeżdżę zmywać ptasie odchody dysza wodna, obsranym nie będę jeździć.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Jak jeździsz do fajnej myjni to nic się nie dzieje z lakierem, ale niestety większość myjni nie wymienia szczotek tak często jak trzeba. Znajomy nowym samochodem jeździł co tydzień na myjnię automatyczną, na początku nie było widać różnicy ale po pół roku miał lakier zniszczony bardziej niż my po kilku latach mycia na samoobsługowych. Ma ten sam model co my i jak dwa samochody stoją obok siebie to jego wygląda na starszy mimo że jest o wiele nowszy. Wyraźnie widać na nim długie, cienkie rysy po szczotkach z myjni.
Cytat:
Napisane przez user5228
Kupowanie mebli kuchennych
Byłam dzisiaj w jednym z marketów budowlano-wyposażeniowych. Korzystałam z ich usługi planowania kuchni.
Zaskoczyło mnie ile tam drobiazgów trzeba dodać: korpusy, potem fronty, jeszcze to coś, żeby korpusy, które widać z boku miały ten sam kolor co fronty, plus oczywiście uchwyty oraz blaty. Plus ten mechanizm, żeby jedna z szafek otwierała się w górę. Nawet nie wspominam o AGD, bo że tu jest wybór to oczywiste.
Nie wybrałam nic ekstrawanckiego a cena końcowa wyniosła sporo ponad 9k złotych (bez AGD, ale ze zlewem i baterią).
W dodatku meble do samodzielnego złożenia. Złożenie kosztuje dodatkowe 15%.
Zastanawiam się, czy trafiłam na ewenement, czy faktycznie we wszystkich sklepach tak to się teraz robi. Jak patrzę na zestawy na stronach innych marketów i na allegro to są one w większości sporo tańsze, ale możliwe, że brakuje tam większości elementów opisanych powyżej i to wychodzi w praniu.
|
Te tanie zestawy mają znacznie mniej elementów i są niestety dużo gorszej jakości. Często nie ma w tych zestawach nawet szafek z szufladami a jak już są to szuflady wysuwają się tylko w 3/4 a nie w całości. Oprócz tego do gotowych zestawów często nie da się dokupić dodatkowych elementów ani ich rozbudować.
Zerknij sobie ofertę Ikei, mają bardzo fajną jakość i super cenę w porównaniu z innymi firmami. U siebie złożyłam zestaw za 3 tysiące (znajomi u stolarza za kuchnię z dwiema szafkami więcej dali prawie 20 tysięcy). Mamie zaprojektowałam zestaw za 10 tysięcy ale ma naprawdę sporą kuchnię i wzięłam kilkanaście szafek. Gdybym chciała tą samą jakość gdzie indziej to cena byłaby kosmiczna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|