2021-02-23, 13:30
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzie z nerwicą oraz depresją - grupa wsparcia cz. III.
Cytat:
Napisane przez Lianhua
Przy tym, kiedy dzwoniłam tylko Pani z recepcji dopytywała się jak się czuję, czy wszystko w porządku po lekach itd.
I powiem szczerze, że jak widziałam dość dużą różnicę po lekach, tak teraz... Nie wiem. Wydaje mi się niewystarczająca. Leki mnie wyciszyły, zniknęły wszystkie drgawki, uciski, napady płaczu itd, ale... No właśnie jest ALE. Z samopoczuciem jest u mnie dalej źle. Teoretycznie pewną pracę mam załatwioną na kwiecień/maj. Ale chciałam sobie przedtem jeszcze gdzieś dorobić. I może zabrzmi to głupio, ale coś mnie hamuje przed wysłaniem cv już teraz gdziekolwiek. I tak porozsyłałam ich miliony i nikt się do mnie nie odezwał. Wiem też, że mam ogromny kompleks na pkt swojego wykształcenia i to też nie pozwala mi wysyłać cv w wiele miejsc. Jakby wysłanie tego miało mi zrobić jakąś krzywdę. Z tego domu wariatów nie wychodzę, bo nawet nie mam pieniędzy. I ciężko mi się sama przed sobą nawet do tego przyznać, ale mam coraz większy problem nawet z dbaniem o siebie. Gdzie kiedyś nie wyobrażałam sobie wyjścia bez makijażu, dnia bez umycia włosów, czy nie wiem nawet głupiego niewydepilowania ciała, tak teraz... Głowę umyję raz w tygodniu, depilować mi się nie chce, też robię to raz na tydzień. Prysznic potrafię brać 2x dziennie, ale to bardziej stanie/siedzenie przez prawie godzinę pod strumieniem wody. Samej mi to przeszkadza, ale nie potrafię nic z tym zrobić. I nie wiem czy np leki też powinny wpływać jakoś na moją chęć do życia i robienia czegokolwiek.
|
Jak długo bierzesz leki?
Z własnego doświadczenia to u mnie też bywało różnie. Biorę leki od roku i były te lepsze okresy i gorsze. Tylko że ja miałam wizyty co około 2 miesiące i zawsze lekarz dopytywał o różne szczegóły i zdarzało się że manewrował mi lekami - np zwiększał dawkę czy zmieniał lek.
I u mnie było podobnie tzn ja cierpię na depresję i ciężko mi było przez ten czas znaleźć pracę - odwoływalam spotkania rekrutacyjne bo nie mogłam wstać z łóżka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|