2021-03-14, 15:39
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59.
Cytat:
Napisane przez beaata
Sama sobie zalatwiasz ten kredyt?
Jesli masz juz wstepna decyzje z jednego banku to nie moze ona nagle sie zmienic na negatywna bo bankowi cos sie nagle odwidzi.
Proces wyglada zazwyczaj tak, ze najpierw podpisujesz umowe rezerwacyjna z deweloperem, skladasz dokumenty i wnioski fo bankow, oczekujesz na decyzje wstepna- jesli jest pozytywna -> podpisujesz umowe deweloperska -> przesylasz ja do banku z ktorego masz wstepna pozytwyna decyzje i bank ma kilkanascie dni na wydanie decyzji ostatecznej pozytywnej.
Jesli masz posrednika kredytowego badz skladalas wnioski sama poprzez pracownika banku dopytaj o to, ja z tego co slyszalam to nie ma takich sytuacji ze bank po wydaniu wstepnej pozytywnej nagle zmienia zdanie.
No chyba, ze faktycznie w ciagu procesu wnioskowego stracisz prace.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Nie, mam doradcę finansowego.
Wiem jak wygląda proces bo jestem w trakcie. Doradca mówi że to jest decyzja wstępna a nie ostateczna ale jest dobrej myśli. Czytam fora dot. kredytów hipotecznych i jak pisałam chyba wcześniej, jest teraz sporo odmów ze względu na Covid.
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88576192]No ale pisałaś, że masz pozytywną decyzję kredytową?
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Wstępną a nie ostateczną. Ostateczną bank podejmuje jak ma m.in. operat szacunkowy, podpisaną umowę deweloperską. Jesli sie okaże że coś z inwestycją jest nie halo to też może odmówić. Przeglądałam wiele inwestycji, jedna miała całkiem fajne ceny, daleko od centrum ale generalnie ok a jak poczytałam fora to się okazało że decyzja na pozwolenie budowy jest zaskarżona i banki odmawiają kredytu. Wiele rzeczy może się wydarzyć dlatego pytałam o radę.
Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2021-03-14 o 15:40
|
|
|