2021-03-18, 17:54
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVII
[QUOTE=Wera_90;88528730]
Cytat:
Napisane przez Anonimka1988
Też miałam zgryz głęboki i jedynki wychylone do środka, podobno zgryzy głębokie są obarczone ryzykiem najszybszego powrotu wady po leczeniu (tak mi powiedział ortodonta) nawet pomimo retencji..
Ja miałam leczenie operacyjne, bo żuchwa była cofnięta , ale nie wiem jak to wygląda w Twoim przypadku. Jeśli ortodonta nie jest nastawiony pozytywnie to lepiej poszukać innego.[COLOR="Silver"]
Jestem juz po pierwszej ekstrakcji ósemki i leczeniu kanałowym. Ortodontka przedstawila plan leczenia i rowniez sugerowala operacyjne podniesienie szczeki (ma to na celu poprawic usmiech dziaslowy) - czy to wlasnie mialas robione? Przedstawila mi rowniez druga opcje, czyli botoks.
Czy ktoras z Was miala korygowany w ten sposob usmiech dziaslowy?
|
Nie, u mnie to była operacja wysunięcia żuchwy i to raczej nie w celach estetycznych, ale bardziej poprawienia funkcjonalności zgryzu oraz odciążenia stawów skroniowo - żuchwowych.
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------
Cytat:
Napisane przez IzzieSt
Dziewczyny, miałyście taką sytuację że były problemy z zamknięciem szpar między zębami? Z jednej strony wszystko się ładnie pozamykało, a z drugiej nie. Już dwa razy była umówiona na ściąganie aparatu i jednak nie ściągaliśmy bo te szpary są wciąż niezamknięte. Orto kolejny raz założyła nowe wiązania i mówiła, że za 4 tyg to już na pewno ale nadal nic się nie dzieje. Sama powiedziała że nie spodziewała się że nic nie ruszy 
|
Tak, miałam identycznie kilka razy, na mnie najbardziej działały specjalne druciki metalowe plus łańcuszki.
|
|
|