Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. XVII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-03-18, 17:54   #917
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVII

[QUOTE=Wera_90;88528730]
Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Pokaż wiadomość
Też miałam zgryz głęboki i jedynki wychylone do środka, podobno zgryzy głębokie są obarczone ryzykiem najszybszego powrotu wady po leczeniu (tak mi powiedział ortodonta) nawet pomimo retencji..
Ja miałam leczenie operacyjne, bo żuchwa była cofnięta , ale nie wiem jak to wygląda w Twoim przypadku. Jeśli ortodonta nie jest nastawiony pozytywnie to lepiej poszukać innego.[COLOR="Silver"]

Jestem juz po pierwszej ekstrakcji ósemki i leczeniu kanałowym. Ortodontka przedstawila plan leczenia i rowniez sugerowala operacyjne podniesienie szczeki (ma to na celu poprawic usmiech dziaslowy) - czy to wlasnie mialas robione? Przedstawila mi rowniez druga opcje, czyli botoks.

Czy ktoras z Was miala korygowany w ten sposob usmiech dziaslowy?
Nie, u mnie to była operacja wysunięcia żuchwy i to raczej nie w celach estetycznych, ale bardziej poprawienia funkcjonalności zgryzu oraz odciążenia stawów skroniowo - żuchwowych.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałyście taką sytuację że były problemy z zamknięciem szpar między zębami? Z jednej strony wszystko się ładnie pozamykało, a z drugiej nie. Już dwa razy była umówiona na ściąganie aparatu i jednak nie ściągaliśmy bo te szpary są wciąż niezamknięte. Orto kolejny raz założyła nowe wiązania i mówiła, że za 4 tyg to już na pewno ale nadal nic się nie dzieje. Sama powiedziała że nie spodziewała się że nic nie ruszy
Tak, miałam identycznie kilka razy, na mnie najbardziej działały specjalne druciki metalowe plus łańcuszki.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując