Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. XVII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-03-20, 21:26   #920
dorotka1066
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVII

Cytat:
Napisane przez beaata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras z was miala zastosowany aparat retencyjny w postaci tej przezroczystej plytki? Konkretnie nazywa sie to przezroczysta plytka termofowalna. Moja orto powiedziala, ze zamiast przymocowanego na stale druta od wewnetrznej strony bede miala ta plytke na gorne zeby zakladana tylko na noc. Przyznam ze mnie to ucieszylo, a teraz zaczelo zastanawiac. Jak odbywa sie pobranie „wycisku” do takiej plytki? Skoro bede miala aparat na zebach, odcisk jest raczej niemozliwy. Z kolei po zdjeciu aparatu bede chodzila kilka dni kompletnie bez niczego? Do momentu az nie dostane tej plytki? To mnie bardzo zastanawia, kolejna wizyte mam za 2miesiace a jestem bardzo ciekawa jak to wygladalo u osob, ktore mialy badz beda mialy ta forme retencji i wiedza wiecej niz ja. Niestety google za duzo mi nie powiedzialo jak to wyglada od strony technicznej - taka zamiana ze stalego aparatu na retencyjny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przychodzisz na wizytę, ortodonta ściąga aparat stały, oczyszcza zęby z resztek kleju, a następnie pobiera wycisk. Płytka powinna być oddana jak najszybciej. Jeśli wykonują je na miejscu to może to być tego samego dnia (tak jest w gabinecie w którym pracuję). Jeśli muszą wysłać wyciski do pracowni protetycznej to jest to ok 1-2 dni.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując