Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O której polskiej gwieździe chcielibyście obejrzeć serial?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2021-03-28, 16:02   #1
mdusia123
Zadomowienie

O której polskiej gwieździe chcielibyście obejrzeć serial?

Nie, to nie pasuje do działu "Kulturalnie", ponieważ będziemy tutaj bardzo mocno plotkować .

Wpadłam wczoraj na pewne forum, które poświęcone jest muzyce i ogólnie kulturze lat 80-tych. Zajrzałam na kilka wątków i natknęłam się na plotkę, że powstaje film/serial biograficzny na temat Maryli Rodowicz. Nic zobowiązującego, plotka kręci się od dobrych kilku lat i na razie nic konkretnego z niej jeszcze nie wyniknęło. Ale za to wywiązała się luźna dyskusja na temat tego, która z polskich piosenkarek, których szczyt popularności przypadał na lata 70-te miałaby na tyle ciekawe życie, żeby faktycznie nakręcić na jej temat jakąś produkcję.

Ku mojemu zaskoczeniu, forumowicze uznali, że znacznie ciekawszym materiałem do zekranizowania byłoby życie Anny Jantar albo Ireny Jarockiej. Naprawdę mnie to zdziwiło, ponieważ z tych trzech pań to właśnie Maryla Rodowicz kojarzyła mi się z takim mocno "cygańskim" trybem życia, od zawsze miała także nad wyraz bujne życie towarzyskie/miłosne i pewnie wypadłoby to nawet całkiem ciekawie na ekranie, gdyby tylko zajęła się tym w miarę sprawna ekipa. Ale pozostałe piosenkarki? Sama nie wiem.

- Irena Jarocka może jeszcze faktycznie, w jej życiu wydarzyła się naprawdę masa rzeczy, które mogłyby w widzach wywołać silniejsze emocje, a nie tylko sprawić, że oglądaliby oni taki film/serial na zasadzie "leci to obejrzymy, bo w sumie i tak nie ma w telewizji niczego ciekawszego".

- Anna Jantar...ja jestem wielką fanką nie tylko wykonywanych przez nią piosenek, ale również jej urody, ale akurat jej życie...no nie wiem, czy byłoby ono na tyle ciekawe, żeby był to materiał do zekranizowania.

A wy co myślicie? Jakie polskie piosenkarki popularne przed laty miały na tyle interesujące życie, żeby był to materiał na jakąś produkcję filmową/serialową?
mdusia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując