2021-03-31, 09:15
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Napisane przez tlenekcynku
Dziewczyny wybieracie się do domów rodzinnych na święta (jeśli mieszkacie dalej)? My z mężem tak, do jednej i drugiej rodziny. Co prawda na Wielkanoc 2020 zostaliśmy w domu i spędzaliśmy święta we dwójkę, ale końca pandemii jak na razie ani widu, ani słychu, więc my normalnie jedziemy.
|
My nadal nie wiemy, a obiecaliśmy teściom, że dzisiaj damy odpowiedź Boję się przede wszystkim o siebie i małą, chociaż wczoraj rozmawiałam ze znajomą ginekolog i powiedziała mi, że ona by pojechała, bo przecież nie izolujemy się całkowicie, wychodzimy do sklepu, a mąż do pracy. Inna sprawa, że od wczoraj mój katar, z którym chodzę lekko od początku roku, jakoś się zintensyfikował i któryś wieczór z rzędu mam problemy z nabraniem takiego głębokiego wdechu.
W zeszłym roku byliśmy we dwoje i z jednej strony jest to argument za tym, by teraz jechać, a z drugiej - wtedy było kilka zakażeń na krzyż, a teraz rekordowe liczby, więc skoro wtedy nas nie było, to teraz tym bardziej powinniśmy zostać w domu. A musimy jakoś powiedzieć rodzicom o ciąży, bo dalej nie wiedzą
|
|
|