2021-03-31, 11:09
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Napisane przez sale_girl
My nadal nie wiemy, a obiecaliśmy teściom, że dzisiaj damy odpowiedź  Boję się przede wszystkim o siebie i małą, chociaż wczoraj rozmawiałam ze znajomą ginekolog i powiedziała mi, że ona by pojechała, bo przecież nie izolujemy się całkowicie, wychodzimy do sklepu, a mąż do pracy. Inna sprawa, że od wczoraj mój katar, z którym chodzę lekko od początku roku, jakoś się zintensyfikował i któryś wieczór z rzędu mam problemy z nabraniem takiego głębokiego wdechu.
W zeszłym roku byliśmy we dwoje i z jednej strony jest to argument za tym, by teraz jechać, a z drugiej - wtedy było kilka zakażeń na krzyż, a teraz rekordowe liczby, więc skoro wtedy nas nie było, to teraz tym bardziej powinniśmy zostać w domu. A musimy jakoś powiedzieć rodzicom o ciąży, bo dalej nie wiedzą 
|
Wszyscy chorzy, których znam, przynieśli to z pracy, potem pozarażali najbliższą rodzinę. Ale jeśli ma się aktywną infekcję, jakąkolwiek, to uważam, że lepiej się izolować dla bezpieczeństwa innych - u teścia zaczęło się niewinnym katarem... No i masz rację, teoretyczne znacznie bezpieczniej było rok temu, teraz jest taki moment szczytowy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|