2021-04-06, 10:05
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 67.
Cytat:
Napisane przez Monia284
Ja tez. Spokojnie zjadlam jednego dnia z 4 jajka w majonezie. Dzisiaj 3 w majonezie ale zdarza mi sie i wiecej. Mysle ze na Wielkanoc spokojnie mozna sobie pozwolic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ale to tylko jajka jesz czy jakies dodatki? że dasz rade taką ilość na raz wsunąć, troche mnie to dziwi, bo 4 jajaka na śniadanie to moj partner 185cm wzrostu i 110 kg zjada, plus ze 3 kromki chleba i poł kielbaski.
Cytat:
Napisane przez dziewczyna_na_progu
U mnie po świętach też zostaje jedzenie, ale nie wydaje mi się to niczym dziwnym. Potem mam pieczone mięso na kanapki albo sałatkę na kolację. 2-3 dni i wszystko zjedzone, a przynajmniej nie trzeba dodatkowo stać przy garach. Od piątku trzymamy post, podczas świąt nie pijemy alkoholu. Na pewno dużo tych kalorii wpada, ale dla mnie to tylko dwa dni zwiększonej podaży kalorycznej, w trakcie których chodziłam na długie, godzinne spacery i ćwiczyłam wieczorem.
Mnie bardzo dziwi wyrzucanie jedzenia po świętach i robienie tak rok w rok. Nie rozumiem, jak można tak bezmyślnie robić tony jedzenia albo wręcz robić potrawy, których większość domowników nie lubi i usprawiedliwiać to tradycją. Nie ma to ani nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem, ani z religią.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
mnie też dziwi i wkurza, moja teściowa tak produkuje eh, a zmniejszyła sie jej liczba zjadaczy juz kilka lat temu, w dodatku od ok 2 lat przestala nam wciskac słoiki sałatek itp. na kilka moich dobitnych próśb (bo TZ brał od niej torbe a potem zalegąły w lodówce i ja musialam w koncu wyrzucac, bo takie to niedobre bylo - tona majonezu i bezsmakowe np. ryzowe papki z czymś).
Za to ostatnio sie przerzuciła na nadprodukcje ciast Z tym, ze ciasta od niej wcisniete ja zamrażam na później.
Ja wlasnie dojadam pyszna sąłatke z żółtego zera, ananasa i majonezu z czosnkiem , mniam! (ale ona po kilku dniach robi sie smaczniejsza)
|
|
|