2021-04-08, 17:40
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Panny Młode 2021 cz. II
Cytat:
Napisane przez LiviaVe
Skoro już i tak dyskutujemy o tym zamknięciu, to czy kto może orientuje, czy ten zakaz imprez jakichkolwiek, jest w ogóle zgodny z prawem? Bo ja już się pogubiłam z tymi rozporządzeniami... Próbowałam zlokalizować ustawę, ale nic z tego nie wyciągnęłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
ponoć nie są.
kilka tygodni temu czytałam, że przedstawiciele pisu nie poniosą odpowiedzialności za łamanie obostrzeń, bo obostrzenia są niezgodne z prawem, więc nie musza ich przestrzegać 
kwestia jest tylko taka - czy sala zaryzykuje wesele przy obostrzeniach i późniejsze dochodzenie sprawy w sądzie. tam musi być jakiś haczyk. inaczej przecież wszyscy już dawno by się pootwierali
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------
Cytat:
Napisane przez raspberry21
Szczerze mówiąc to sie dziwię, że NIKT z zaproszonych gości nie dał znać przy zapraszaniu. Nawet jakieś takiej deklaracji co do samego ślubu. U nas każdy mówił od razu "jeżeli będą wesela/będziecie coś organizować to jesteśmy na pewno. Jeżeli nie to będziemy na pewno na samym ślubie". Może jedna ciocia Tż powiedziała że raczej nie bo mają szczepienia dopiero w maju i Ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
też. u nas zdecydowana większość deklarowała się przy zapraszaniu
część, że będzie na pewno na ślubie, ale na weselu raczej nie
część, że jeśli będzie wesele to oni już potwierdzają, ze będą (no i na ślubie też, wiadomo)
nieliczni nie skomentowali tego w żaden sposób
|
|
|