2021-04-10, 13:44
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 12.
Cytat:
Napisane przez Voytkova
Ja mam pediatrę który od lat zajmuje się szczepieniami i często prowadzi badania 4 fazy .
Dlatego jakby on dał mi zielone światło do szczepienia młodego to nawet bym się nie zastanawiała.Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać tej szczepionki bo przy „reżimie sanitarnym „w naszych szkołach nie mówiąc już o przedszkolach i żłobkach to kwestia czasu kiedy dziecko przyniesie covida do domu .A znam wiele osób które od dzieci się zaraziły ,między innymi mojego brata.I to widać bardziej właśnie w tej fali .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkf
|
Myślę, że jak się ma kogoś zaufanego z branży medycznej, to łatwiej jest podjąć decyzję, które w oczach innych mogą być kontrowersyjne [emoji846]
Cytat:
Napisane przez kasiunia788742
Odchodzac od tematu - myślałam, że jesteś medykiem  w szpitalu pracujesz, nie?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
|
No pracuje, ale medykiem nie jestem [emoji16]
Jestem pomocą pielęgniarki (health care assistant/care support worker) nie mam wykształcenia medycznego [emoji846]
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88633979]Bo ludzie musza nareszcie zrozumiec, ze szczepionka nie chroni przed zachorowaniem, a przed ciezkim przebiegiem.
Jak nareszcie to zrozumieja, to wiara im wroci .[/QUOTE]Problemem nie jest że ten wirus istnieje, lecz to że paraliżuje służbę zdrowia i że jakiś tam % ciężko go przechodzi.
Więc to nie zachorowania są problemem, ale przebieg choroby. Jeśli hospitalizacja nie będzie potrzebna, przebieg choroby będzie łagodny, to problem się rozwiąże. I w tym głównie mają pomóc szczepionki.
Cytat:
Napisane przez chimay
Z wciąż aktualnych informacji nic takiego nie wynika. Szczepionki mRNA chronią w 95% przed zachorowaniem (w stosunku do grupy nieszczepionej) oraz w 85% przed ciężkim przebiegiem (przez to rozumiany jest m.in. pobyt w szpitalu). Wciąż brak danych o ochronie przed transmisją. Takie jest póki co oficjalne stanowisko.
Co pokażą kolejne badania to inna sprawa.
|
No ja ciągle widzę wiadomości, że szczepionki jednak ograniczają w dużym stopniu transmisję wirusa. Ale są to artykuły w mediach publicznych.
Czas pokaże jak to z tym będzie. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88634184]Ano właśnie.
Za to ciekawe jest, że media europejskie tak często piszą o skutkach ubocznych po AZ, a po innych firmach niemal ani słowa 
Ciekawe jak tam media w UK[/QUOTE]Tutaj jest podawane do wiadomości że po AZ wystąpiły skutki uboczne w postaci zatorów i że niektóre kraje wprowadzają restrykcje co do jej stosowania, ale raczej przekaz jest taki że to bardzo rzadkie przypadki i że szczepionka jest bezpieczna i skuteczna i ludzie nie powinni się jej bać.
Sam Borys był nią szczepiony [emoji16]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|