2021-04-11, 11:45
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pandemiczny wątek wsparcia
W tamtym roku, pomijając sam początek byłam dość pozytywnie (jak na realia oczywiście) nastawiona. Pocieszała mnie myśl, że trzeba to wytrzymać w i końcu się to skończy. Liczyłam, że w 2021 pojawią się szczepionki, tylko jakoś nie przemyślałam tego, że szczepienie tyle potrwa W tym roku chcieliśmy wziąć ślub i chyba to mnie najbardziej dołuje, że nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Wcześniej bardzo dużo podróżowałam, więc tego też mi brakuje. Rok temu w czasie największego zamknięcia akurat klient obciął mi godziny w pracy, musiałam iść na częściowo bezpłatny urlop i siedzieć w domuâŚ
No ale dobra, moje sposoby, żeby jakoś sobie radzić.
- Jak najmniej myśleć o tym, co bym mogła zrobić gdyby⌠tylko skupić się na tym, co mogę zrobić w zamian. Przykładowo zawsze szkoda było czasu, żeby siąść przy kompie i klepać swój projekt, a teraz miałam możliwość się do niego przyłożyć. Poza tym fajnie moim zdaniem pracować nad czymś, co ma jakiś konkretny cel gdzie w wolnym czasie dokładać małe cegiełki i powoli iść do przodu.
- Korzystać z tych niewielu rzeczy, które wciąż są dostępne. Osobiście mam raczej ostrożne podejście do wirusa, ale uznaję, że aktywności na świeżym powietrzu są w miarę bezpieczne. Więc poprzedni sezon letni starałam się na maksa wykorzystać na chodzenie do knajp z ogródkiem, spacery i odkrywanie lokalnych rejonów, wyjazd w góry do domku. Trochę mnie to naładowało poprzednio i na sezon jesienno-zimowy nastawiłam się, że to na parę miesięcy i później w końcu będzie lepiej.
- Jak nie mogłam pojechać nigdzie za granicę tak jak zawsze, to chociaż przez ten krótki czas, kiedy hotele były otwarte zrobiliśmy wycieczkę do pobliskiego miasta, żeby chociaż trochę zmienić otoczenie
- Poza tym, jak już całkiem musiałam siedzieć w mieszkaniu, kupiłam sobie leżak na balkon, jako że mam zabudowany balkon w wielkiej płycie i nic nie widać, to mogłam się tam opalać Parę razy też zrobiliśmy elektrycznego grilla na balkonie
|
|
|