2021-04-12, 09:18
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chłopak za dużo pije
Cytat:
Napisane przez Natalia1999
Otóż jak w tytule.. z początku nie pił w ogóle, sporadycznie,wręcz okazjonalnie. Później po zamieszkaniu razem zaczęło się od piwka dziennie, zaczęło mi sie to niezbyt podobać więc wspominałam mu O tym. Niby było okej Ale później brat namawiał go na więcej i więcej. Zaczął robić sie nieznośny, tzn. Niemiły w stosunku do mnie po alkoholu, bez szacunku. Stwierdziłam,że albo to skróci albo z nami koniec.Było okej Ale po jakimś czasie znów, piwko 1,2. Rozmawiałam z nim Ale później zaczął kupować na kraty gdzie jedna potrafiła pójść w 2,3 dni. Po rozmowach stwierdzał, że to tylko dla smaku i relacji,nic takiego. Z dwa razy kiedy po prostu wiedziałam,że już za dużo A on dalej się upierał że chce pić wylalam mu wszystkie. Ostatnio stwierdził ,że jak wyleje to będzie zły. Po wylaniu stwierdził,że nie istnieje dla niego. Stwierdzam ,ze jesteśmy rok razem i jest naprawdę kochany Ale nie wiem co robić....
[emoji52]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
No ma problem z alkoholem, którego sam nie widzi. Więc nie zmusisz go do żadnej terapii. Zapewne będzie coraz gorzej. Postaw sprawę na ostrzu noża, albo alkohol albo Ty - zobaczysz, ile tak naprawdę dla niego znaczysz. Wtedy bądź konsekwentna i odejdź - chyba że chcesz być w związku z alkoholikiem?
Widząc Twoje poprzednie posty na forum, to z tym związkiem cały czas masz jakieś wątpliwości i problemy. Warto się tak męczyć?
|
|
|