Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dylemat czy warto kontynuować związek
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-04-13, 17:14   #8
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Dot.: Dylemat czy warto kontynuować związek

Cytat:
Napisane przez lavieenrose789 Pokaż wiadomość
Ja bym nie mogła być w związku z takim człowiekiem. Może jest jakaś szansa, że później zaufa i się otworzy, ale raczej bym na to nie liczyła. Pół roku spotykania się to chociaż jakiś flirt, komplementy itp., nie trzeba sobie wyznawać nie wiadomo czego. I te teksty, że wtargnęłaś w jego zamknięty świat... Jakieś dziwne. Albo właśnie jakiś Asperger, albo po jakichś traumach, albo nie zauroczył się. Pół roku to wg mnie wcale nie tak mało.
Również bym nie mogła. Dla mnie związek to musi być całość a nie "tu muszę przymknąć mocno oko, tam coś kuleje, zacisnę zęby". Nie po to jestem w związku, aby się męczyć. Jestem tego warta, aby mieć wszystko - i miłe słowa, komplementy i czyny i generalnie poczucie szczęścia i pełni. To nie chodzi o jakieś ciągłe słodzenie, ale jednak ciepło, budowanie intymności również w słowach. Nie widzę powodu zgadzania się na coś, co nam nie pasuje w imię "dobry chłopak". Według mnie to się nigdy dobrze nie kończy. I myślę, że łatwo się mówi osobom, które tego najzwyczajniej na świecie nie potrzebują. Trudno się postawić w sytuacji osoby, która jednak odczuwa z tego powodu jakieś brak i dyskomfort. To tak jakby ktoś mi mówił "nie mogę pić soku pomarańczowego a uwielbiam" a ja bym wzruszyła ramionami "ach, o co ci chodzi, ja również nie mogę" (ale nie lubię i w sumie nigdy nie piłam).

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2021-04-13 o 19:21
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując