2021-04-13, 17:14
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dylemat czy warto kontynuować związek
Cytat:
Napisane przez lavieenrose789
Ja bym nie mogła być w związku z takim człowiekiem. Może jest jakaś szansa, że później zaufa i się otworzy, ale raczej bym na to nie liczyła. Pół roku spotykania się to chociaż jakiś flirt, komplementy itp., nie trzeba sobie wyznawać nie wiadomo czego. I te teksty, że wtargnęłaś w jego zamknięty świat... Jakieś dziwne. Albo właśnie jakiś Asperger, albo po jakichś traumach, albo nie zauroczył się. Pół roku to wg mnie wcale nie tak mało.
|
Również bym nie mogła. Dla mnie związek to musi być całość a nie "tu muszę przymknąć mocno oko, tam coś kuleje, zacisnę zęby". Nie po to jestem w związku, aby się męczyć. Jestem tego warta, aby mieć wszystko - i miłe słowa, komplementy i czyny i generalnie poczucie szczęścia i pełni. To nie chodzi o jakieś ciągłe słodzenie, ale jednak ciepło, budowanie intymności również w słowach. Nie widzę powodu zgadzania się na coś, co nam nie pasuje w imię "dobry chłopak". Według mnie to się nigdy dobrze nie kończy. I myślę, że łatwo się mówi osobom, które tego najzwyczajniej na świecie nie potrzebują. Trudno się postawić w sytuacji osoby, która jednak odczuwa z tego powodu jakieś brak i dyskomfort. To tak jakby ktoś mi mówił "nie mogę pić soku pomarańczowego a uwielbiam" a ja bym wzruszyła ramionami "ach, o co ci chodzi, ja również nie mogę" (ale nie lubię i w sumie nigdy nie piłam).
Czas edycji: 2021-04-13 o 19:21
|
|
|