2021-04-24, 14:45
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy przed przyjęciem do szpitala na badania lekarze mają obowiązek albo mogą zl
Cytat:
Napisane przez Lachezis
|
Nie chce, bo gdyby np wyszło, że mam dodatni to jestem ''zarażona koronawirusem'' i wtedy trafiam gdzieś do szpitala dla wszystkich covidowców nie wiem gdzie, pewnie na jakiś oddział z innymi zarażonymi. Ja nie wiem na jakiej podstawie robią te testy na przykład zdrowym osobom bo jeśli ma się objawy to się czuje, że się ma, tak? Pojawiają się określone objawy, podobno brak węchu i smaku, i wtedy można podejrzewać, że jest się chorym. A może robi się też tak, że robi się ludziom zdrowym testy i potrafią wyjść pozytywne? Ja nie neguje istnienia wirusa tylko ta cała otoczka w związku z nim jest mega śmieszna. Od roku nie byłam w szpitalu ani na żadnych badaniach (nie miałam potrzeby) ani na żadnym nawet pobieraniu krwi czy czymś takim. Nie oglądam od lat tv bo dla mnie to jest intelektualne dno, po za tym w mediach siana jest propaganda i manipulacja, każdy ''myślący'' dojdzie sam do tego, że statystyki są zaniżane, podają takie dane z kosmosu tylko dlatego, żeby ludzie byli z*rani ze strachu i zwyczajnie się bali. Ja sie tego wirusa nie boje, wirusy zawsze były, będą i są i to jest normalne, ale nie jest normalne co polityka z tym wirusem robi. Dlatego to mnie powstrzymuje przed wizytą w szpitalu. Ja sie nie boje jak inni ludzie, którzy ''niby się boją'' - zazwyczaj starsi. Wiadomo, że jeżeli mam do wykonania jakieś badania to zdrowie jest ważniejsze niby od jakiegoś testu, ale ja nie ufam tym testom ani szczepionkom. Temat covid niesamowicie dzieli ludzi to tak jak religia czy polityka zazwyczaj przy rodzinnym stole. Mam prawo do nie godzenia się z czymś tam czy posiadaniem innego zdania, ludzie nie posiadają wspólnego toku rozumowania czy mózgu i to, że mam inne zdanie na ten temat czy nie godze się tak jak inni z covidem nie oznacza, że jestem dziwolągiem. Ten wątek by nie powstał gdybym poszła wcześniej do ginekologa - na przykład kilka lat wcześniej, ale poszłam pierwszy raz w życiu w styczniu tego roku, nie wiedziałam, że będe miała PCOS no bo skąd mogłam wiedzieć? I wtedy lekarz wystawił skierowanie na takie badania, powiedział, żeby się umówić i czeka się na termin
Edytowane przez metodyk
Czas edycji: 2021-04-24 o 14:59
|
|
|